Google Instagram benzeri uygulamanın fişini çekti

Instagram

Sosyal medya dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Instagram, gelirlerinin düşmesine neden olan o uygulamayı Google Play’den kaldırttı!

Google Instagram benzeri uygulamanın fişini çekti. Devir güçlünün haklı oldu devir. Nereden bakarsanız bakın, kafanızı nereye çevirirseniz çevirin, bu gerçekle ile yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Ancak Instagram’ın başlattığı ve sonucunda yine ünlü sosyal medya devinin kazandığı son süreç, bu söylediklerimizi bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Meta, Facebook ve Instagram arasında kolay hesap geçişini test ediyor

Eğer Instagram’daki reklamlar canınızı sıkıyor ve tamamen reklamsız bir Instagram deneyimi yaşamak istiyorsanız, muhtemelen bu konuya ilişkin ne yapabileceğinizi de araştırmışsınızdır. İşte araştırmalarını uygulama mağazaları üzerinden gerçekleştiren iOS ve Android kullanıcıları, bir süredir çareyi The OGG App isimli uygulamada bulmuştu.

Instagram Reels'larda ortaya çıkan bir sorunu düzeltti

Google Instagram benzeri uygulamanın fişini çekti

Eylül ayı içerisinde Google Play ve App Store’daki yerini alan bu uygulama, Instagram’daki birçok reklamı engellediği gibi, DM okundu bilgilerinin gizlenebilmesi gibi harici özellikleriyle de kullanıcılarının ilgisini çekiyordu. Zaten tam olarak bu yüzden çok kısa bir süre içerisinde milyonlarca indirilme sayısına ulaşmıştı. Ancak uygulamanın Instagram’ın reklamlarını engelleyebilmesi, Amerikalı sosyal medya devinin hoşuna gitmedi.

Instagram, bazı kullanıcılara ırklarını sormaya başlayacak

Söz konusu uygulamadan faydalanabilmek için Instagram hesabı giriş bilgilerinin paylaşılmasını gerekli kılan The OGG App’in bu yönünü fırsat bile Instagram, hem Google’a hem de Apple’a başvuruda bulunarak, bu uygulamanın kullanıcıları için güvenilir olmadığını ve ayrıca kendi kullanım politikasını da ihlal ettiğini öne sürerek uygulama mağazalarından kaldırılmasını talep etti. Bu talebe ilk olumlu karşılığı verip The OGG App’i uygulama mağazasından kaldıran isim Google oldu. Apple ise her ne kadar şu an için bir hamle de bulunmamış olsa da, kısa bir süre içerisinde onun da benzer bir hamle ile karşımıza geleceği düşünülüyor.

Nissan elektrikli otomobil pazarında yeniden zirveye oynayacak