Samsung gelirleri ile şaşırttı

Galaxy Z Fold 4 40 bin

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Samsung’un üçüncü çeyrek ön mali tabloları geldi, sonuçlar pek de istenildiği gibi değil.

Samsung gelirleri ile şaşırttı. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, üçüncü çeyrek mali tablo sonuçlarını yayınlamaya başladı. Daha doğrusu, şirket tarafından paylaşılan bu veriler, gelecek günlerde kesin sonuçlarıyla birlikte karşımıza çıkacak olan tabloların ön özetleri. Ancak yine de, şirketin gelir ve kar düzeylerini üç aşağı beş yukarı anlayabilmemiz için son derece önemli veriler içeriyor.

Ünü YouTuber, Samsung cihazlardaki probleme değindi!

Yayınlanan bu tablolara baktığımız zaman, şirketin üçüncü çeyrek gelirinin 53 milyar dolar seviyelerinde olduğu görülüyor ki bu aslında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelir seviyesinde artış yaşandığını gösteriyor. Bununla birlikte, şirketler için en önemli hesap kalemi olan faaliyet karına baktığımız zaman %32’ye yakın gerileme olduğu görülüyor.

samsung akilli telefonlar 3

Samsung gelirleri ile şaşırttı

Öyle ki şirket 53 milyar dolarlık gelirine rağmen yalnızca 7 milyar dolar civarı bir faaliyet karına ulaşabilmiş. Tabi bu durumun pek çok nedeni var ki bu nedenlerin başında üretim maliyetlerinin artması geliyor.

samsung 1

Sırf Samsung’un bu mali tablosundan bile, şirketlerin gelirleri artmasına rağmen, maliyetlerin gelirlerinin bile üzerinde artmasına bağlı olarak karlılıklarının nasıl düştüğünü görebiliyoruz. Tabi bu konuda daha kesin ifadeler kullanabilmek için, Güney Koreli teknoloji devinin kesin mali tablolarının gelmesini beklemek daha doğru olur.

Son olarak, ilgili mali tablolara baktığımız zaman katlanabilir akıllı telefonların beklenenin çok üzerinde bir performans sergilediğini ve şirketin akıllı telefon gelirleri içerisinde oldukça önemli bir paya ulaştığını da söyleyelim.

Elon Musk Twitter’ı X uygulaması için mi alıyor?