Instagram erişim engeli ile karşı karşıya!

instagram

Popüler fotoğraf ve video paylaşma platformu Instagram, İran’da erişim engeli ile karşı karşıya. Daha öce Facebook ve Twitter’ı engelleyen İran, şimdi de Instagram’ın fişini çekebilir.

Erişim engelleri maalesef ki teknoloji ve gelişime karşı olan ülkelerde sıkça karşılaştığımız bir durum. Dünya standartlarının aksine değişik bir yönetim anlayışına sahip olan İran, geçtiğimiz yıllarda Facebook ve Twitter kullanımını ülke sınırları içerisinde engellemişti.

Çin‘in VPN’i komple engellemesinden sonraki en ilginç engelleme kararı olan Facebook ve Twitter engeline bir yenisinin daha eklenebileceği söyleniyor.

Instagram İran’da engellenebilir!

İran hükümeti popüler fotoğraf ve video paylaşma platformunu engellemek için düğmeye bastıklarını açıkladı. Hatta İran Başsavcı Yardımcısı Cevad Cavidniya, bu engelleme kararının alındığını ancak henüz yürülüğe girmediğini belirtti.

Bu yılın ilk çeyreğinde yürürlüğe girmesi beklenen bu engelleme kararı, İran vatandaşları için pek de hoş olmayacak. Platform üzerinde ciddi bir İran kullanıcısına sahip olan Instagram’ın da bu durumdan hoşnut olmayacağını söylemek yanlış olmaz.

Zuckerberg Facebook’tan umudunu kesti

Ancak firma, ülke içerisinde alınan kararlara maalesef ki müdahale edemiyor. İran için sosyal medya devri muhtemelen 2019 yılının sonlarına doğru komple kapanacak. Umarız alınan bu kararlardan en kısa sürede vazgeçilir.

instagram