Apple Hindistan fabrikasında üretime başladı!

apple hindistan

Bir dönemin sonu geliyor. Trump’ın baskısıyla üretimlerini Çin’den çeken dev ABD şirketleri üretimlerini Hindistan’a kaydırmaya başlıyor.

Elektronik ve teknoloji devi Apple Hindistan fabrikasında amiral gemisi telefonlarından iPhone 11’i üretmeye başladı.

Apple Hindistan operasyonunu büyütüyor! Çin artık bitti mi?

Apple’dan henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen şirketten sızan bilgiler Made in India iPhone’ların yakında piyasada olacağını söylüyor.

Apple aslında bir süredir Hindistan’da üretim yapıyordu ancak bunlar önemli sayılabilecek üretimler değildi. 2017’den beri, Trump’ın baskısıyla Hindistan’da üretim yapan şirket, eski ve düşük fiyatlı modellerin üretimini veya düşük hacimli yedek parçaları buraya aktarmıştı. Dolayısıyla bu operasyon, Çin’e savaş açan Trump’ın gözünü boyamaktan öteye geçmeyen bir üretim olarak görünüyordu. Şirket şimdi, en çok gelir beklediği amiral gemisi telefonunu ilk kez Hindistan’da üretiyor. Böylece dev ABD şirketlerinin, Çin’le yaşanan büyük savaşın ciddiyetini anladığı da düşünülüyor.

iPhone 12 çıkış tarihi belli oldu

Telefonları Hindistan’da üretmenin Apple için faydaları da çok fazla. Şirket, Çin’deki üretim için ABD’de uygulanan gümrük vergisinden kaçınacak. Ayrıca Hindistan’da, “yerli üretim” telefonlar %20 vergi avantajına sahip. Bu nedenle düşük gelir seviyesindeki 1 milyar nüfuslu Hindistan nüfusuna iPhone 11 satmak da kolaylaşacak.

apple hindistan

Bu operasyon aynı zamanda, pandemi sonrasında yeni üretim üssü olacak Hindistan’daki üretim ve lojistik operasyonlara hazırlanmak için önemli bir deneyim sağlayacak.

Bakalım Apple bu konuda nasıl bir açıklama yapacak.