Google Haritalar , geçiş ücreti ve diğer rota ayrıntılarını içerecek

Google Haritalar, geçiş ücreti ve diğer rota ayrıntılarını içerecek

Yaz geliyor ve insanlar yollara dökülmeye başlayacak. Google Haritalar , gelişmiş ayrıntılar ve tahmini otoyol ücretlerini hesaplayacak yeni bir özellik sayesinde tatil planlamasını biraz daha kolaylaştıracak bir güncelleme alıyor. İşte detaylar.

Daha önce, Google Haritalar size hangi rotaların ücretli olup olmadığını söyleyebilirken, bunun ötesinde fazla bilgi sunmuyordu. Ancak şimdi, bu ayın sonlarında ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya’da 2.000’den fazla yolu kapsayacak bir güncellemede, kullanıcılar yerel makamlardan alınan tahmini otoyol geçiş ücretlerini görebilecekler. Bu, hedefinize ulaşmanın en ucuz yolunu bulmaya çalışırken daha fazla bilgiye sahip olacağınız anlamına geliyor. Hatta Google Haritalar farklı ödeme yöntemleri gibi detayları da sunacak.

Google Haritalar, geçiş ücreti ve diğer rota ayrıntılarını içerecek

Mümkün olduğunca tasarruf etmek istiyorsanız, Google yine de ücretsiz rotaları gösterecek. Ücretli rotaların görüntülenmesini tamamen engelleme seçeneği de sunacak. Bunun da ötesinde, bilinmeyen bölgelerde araba kullanmayı biraz daha az korkutucu hale getirmeye yardımcı olmak için Google Haritalar gelişmiş ayrıntılar sunacak. Yakında, çevredeki ilgi çekici noktalar ve trafik ışıkları ile dur işaretleri gibi şeyleri görebileceksiniz. Güncellemenin önümüzdeki haftalarda belirli ülkelerde Android, iOS, Android ve CarPlay’e sunulması planlanıyor.

Google Haritalar, iç mekan AR yönleri özelliği alıyor!

Son olarak, iOS cihazlarına sahip olanlar için Google, Apple ekosisteminde kullanım için birkaç ekstra özellik ekliyor. iPhone’larda ve iPad’lerde Haritalar, bir sonraki yürüyüşünüzü ana ekranınıza sabitlemenize izin verecek yeni bir gezi widget’ı alıyor. Ek olarak, standart Google Haritalar arama widget’ı da boyut küçültüyor, böylece widget çok fazla ekran alanı kaplamadan bir hedefi hızlı bir şekilde arayabilirsiniz.

Fortnite oyuncuları Ukrayna yardım çabaları için 144 milyon dolar topladı