Google Firması Milyar Dolarlar Kazanmaya Devam Ediyor

google5

#İŞBİRLİĞİ

Google firması başarılara doymayan bir firma. İnternet sahasında yaptığı çalışmalarla dikkat çekmeyi başaran firma, internet hizmetleri sayesinde bir çok para kazanıyor. Giderek gelişen internet hayatında Google için mükemmel bir gelecek var diyebiliriz. Google firması istikrarlı bir şekilde yükselen hisse senetlerinde rekor kırmayı başardı. Hisse senetleri 1006.52 dolara ulaştı.

Kazandığı paraları alanında liderliği kimseye bırakmayacak projelere yatıran Google firması, yaptığı yatırımlara milyar dolarlar harcasa da, kendisi her zaman kar açıklayan bir firma özelliğini gösteriyor. Tarihinde en yüksek hisse değerlerine imza atmış olması da bunun bir göstergesidir. Mobil ve reklam alanında ki kurduğu hizmetlerden dolayı kazandığı paralar, 2013 yılının 3. döneminde de artış yaşadı. 2012 senesinin aynı dönemine göre Google firması yüzde 23 kar açıkladı. Açıklanan bu rakamlar Google firmasının hisse senetlerinde de yukarı yönlü bir ivmenin yaşanmasını sağladı. Google firmasının hisse senetlerinde görülen artışın sebebi, 2013 senesinin üçüncü çeyreğinde karın 3 milyar dolar gibi yüksek bir meblağ olmasıdır. Bu derece kar edebilen bir firmanın hisse senetleri güven verdiği için, aynı zamanda da kazandırdığı için herkes Google hisselerine talip olmaya başladı.

google

Google kendisine yapılan online ödemelerin yüzde 26 oranında arttığını söyledi. Bu demek oluyor ki Google hizmetlerini diğer bir seneye göre daha çok kullanan oldu. Google firmasının bu başarıyı elde etmesinin sebebi olarak mobil uygulamalar gösteriliyor. Mobil ödemelerde ki hedefin 21.3 olduğunu açıklayan Google firması, bu rakamında üzerine çıkmayı başardı. Göründüğü üzere Google sürekli büyüyen bir yapıya sahip. Youtube üzerinde ki reklam gelirlerinde de bir artış var. Toplam olarak Google firması, reklam gelirlerini bir önceki seneye kıyasla yüzde 75 arttırdı.

Google firmasının başarılarını burada yazmaya yerimiz yetmez bu nedenle Androit işletim sisteminin gelirlerine girmiyorum bile. Youtube kanalından elde edilen gelire de girmiyorum. Ancak 2012 yılında elde edilen gelir Youtube kanalından 4 milyar dolar. Bu sene ise artış yaşanmış.