Microsoft Hisseleri Yeniden Yükselişe Geçti

Microsoft Hisseleri Yeniden Yükselişe Geçti

Son aylarda zorlu bir değişim sürecine giren Microsoft’un hisse senetleri yeniden yükselişe geçerek firmanın pazar değerini arttırmasını sağladı.

Hızla değişen teknoloji dünyasına ayak uydurabilmek için son aylarda oldukça köklü bir değişim sürecine giren ve bu değişim kapsamında kendisini bir servisler ve cihazlar firması olarak yeniden şekillendiren Microsoft, bu çalışmalarının sonucunu almaya başlıyor. Firmanın içine girdiği bu zorlu değişim sürecinde kendilerine öncülük etmesi için yeni CEO’ları Satya Nadella’yı geçtiğimiz aylarda göreve getiren Microsoft, son dönemde yaptığı önemli yatırımların da katkısıyla bir kez daha yükselişe geçti.

Microsof_logo

Son dönemde hisse senedi değeri 35 doların altında kalan Microsoft, son dönemde yaşanan bu değişim ve yatırımların ardından nihayet hisse senedi değerini 41 dolara yükseltmeyi başardı. Forbes dergisi tarafından yayınlanan verilere göre firmanın hisse senedi değerinde yaşanan bu artış, Microsoft’un pazar değerini yaklaşık 342 milyar dolar arttırmasını sağladı. Forbes tarafından yayınlanan bu raporda dikkat çeken bir diğer unsur da, Office‘in Windows‘u geride bırakarak firmanın en çok gelir getiren ürünü olmasıydı.

Avrupa’da PlayStation 4 Kıtlığı Devam Ediyor