Zoom şirket değeri uçtukça uçuyor! Yeni rekor kırıldı

zoom webcam

Dünyanın en çok kullanılan görüntülü konuşma uygulamalarından Zoom şirket değeri dudak uçuklatmaya devam ediyor. Bakalım firma nasıl bir rekora imza attı.

Hem ABD hem de Asya borsalarında hisseler sürekli değişir. Ancak hiçbirisi Zoom şirket değeri kadar değişim yaşamadı. Salgın başladığı günden bu yana, sürekli olarak gelirini artıran firma şimdilerde kendisini devasa şirketlerle kıyaslıyor. ABD merkezli olan ancak bünyesinde çok fazla Asya kökenli mühendislere yer veren şirket, uçak firmalarından daha değerli hale geldi.

Zoom firma değeri gökyüzüne çıktı

Virüs salgını ile birlikte hayatımızda çok fazla şey değişti. Örneğin normal şartlarda her gün bir yerlere uçan kişiler bile, evde kalmayı tercih etti. Bu durum başta uçak firması olmak üzere ulaşım sektörüne adeta tokat niteliğindeydi. Geldiğimiz şimdiki noktada dünyanın en büyük uçak firmaları neredeyse eksi seviyelerine kadar düştü.

Zoom şirket değeri

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir borsa raporunda, Zoom şirketinin 50 milyar dolar değere ulaştığı söylendi. Yola çıktığı ilk günlerde, küçük yatırımlarla ayakta kalmaya çalışan firma, şimdilerde dünyanın en değerli 7 havayolu şirketinden daha değerli. Bu konuma çok hızlı bir şekilde gelen şirket, adeta türünün nadir örnekleri arasında yer alıyor.

OnePlus 8 Pro X-Ray özelliğini geri çekiyor! Yoksa insanları çıplak mı gösteriyor?

Muhtemelen kafalarda neden diğer firmaların o kadar yüksek bir değere ulaşmadığı sorusu beliriyordur. Google Meet ve Microsoft Team gibi platformlar da değerlerini önemi bir ölçüde artırmayı başardı. Ancak hiçbirisi Zoom kadar olamadı. Firmanın herhangi bir kayıt işlemi olmadan görüntülü görüşme imkanı vermesi ve çoklu moda sahip olması burada büyük önem taşıyor. Bakalım kuruluş, başka hangi rekorlara imza atacak.