Facebook ve Google Firması İlk Defa Anlaştılar

face2

Google firması reklam gelirlerinden elde ettiği gelirle her zaman büyüyen bir firma. Ayrıca pek çok projesiyle de, geleceğin en büyük firmaları arasında ki yerini her zaman koruyor. Google firmasının en büyük rakibi Facebook’da her geçen zamanda kendisini katlıyor. İki düşman olarak lanse edilen firmalar, yaptıkları anlaşmayla kendi gelirlerini arttırmayı düşünüyorlar.

İnternet gelir kalemlerinden en önemlisi iki firma içinde reklamlardan elde edilen gelirlerdir. Yüz milyarca dolara varan internet reklam gelirlerini iki firmada arttırmak istiyor. Bunun içinde rekabette kanlı bıçaklı olmak yerine bu pastayı pay etmeyi düşünmüş olacaklar ki, anlaşma yaptılar. Google yaptığı açıklama da Facebook ile yapılan anlaşmayı anlattı. Google firmasının sahip olduğu açık arttırma platformu DoubleClick müşterilerinin reklamları, yapılan anlaşma gereği Facebook üzerinde de görülebilecek.

face

Google ve Facebook anlaşması gereğince Google firması doğrudan Facebook üzerine kullanıcılarının reklamını taşıyabilecek. Buda Google reklamlarını daha çekici hale getirecektir. Çünkü Facebook firmasının seslendiği kitle herkesin malumudur. Tabi aynı şartlar Facebook firması için de geçerli olacaktır. Facebook firmasının da açık arttırma mekanı olan Exchange’de müşterilerinin yayınladığı reklamlar Google üzerinde yayınlanabilecek. İki tarafın bu şekilde almış olduğu karar, açık arttırma işini de daha cazip kılabilecek bir yöntem. Ayrıca iki firma içinde gelir artışları söz konusu olabilecek. Google ve Facebook firmasının sahibi oldukları iki açık arttırma merkezinin birleşmesi de, büyük bir sanal mağazanın oluşmasını sağlamış oldu.