Google FEC ile el sıkıştı!

Google hakkında şaşırtan iddia

ABD Federal Seçim Komisyonu (FEC) Google’dan, siyasi kampanyaların e-posta spam filtrelerini atlamasını kolaylaştırabilecek bir teklife onay damgasını vurdu.

Google FEC ile el sıkıştı! The Washington Post’un haberine göre, komisyon üyeleri Gmail pilot uygulamasını onaylamak için 4’e 1 oy vererek, programın seçim kurallarına aykırı olmayacağı konusunda Google ile anlaştılar.

gmail ayarları

Haziran ayında Google, FEC’den “yetkili aday komiteleri, siyasi parti komiteleri ve FEC’e kayıtlı liderlik siyasi eylem komitelerinden” gelen e-postaların, Gmail kurallarını ihlal etmedikleri sürece spam filtrelerini atlamasını sağlayacak bir planı gözden geçirmesini istemişti. FEC, öneriyi yoruma açtı ve The Verge’ün de belirttiği gibi, halktan gelen geri bildirimlerin neredeyse tamamı olumsuzdu. Demokratik Ulusal Komite, programın Cumhuriyetçilere fayda sağlayacağını ve Gmail kullanıcılarını “kötüye kullanım amaçlı bağış toplama taktiklerine” tabi tutacağını iddia etmişti.

Gmail

Google FEC ile el sıkıştı!

FEC’in perşembe günkü açık toplantısında, Demokrat komisyon üyesi Ellen Weintraub, programın yalnızca siyasi komitelere açık olması konusundaki endişelerini dile getirdi. “Bu bana her türlü alarmı veriyor çünkü bu, ayni katkının klasik tanımı gibi geliyor” dedi.

kimler gmail kullanamayacak

Şu anda, kampanya e-postaları genellikle Gmail’in gelen kutusunu atlıyor çünkü diğer birçok kullanıcı onları spam olarak işaretliyor. Google projede ilerlemeye karar verirse, bir kampanyadan ilk kez bir e-posta aldıklarında kullanıcılar bilgilendirilecek. Anca bundan sonra e-postaları almaktan vazgeçebilecekler ve her zaman onları manuel olarak spam olarak işaretleme seçeneğine sahip olacaklar.

Samsung kablosuz kulaklık deneyimini zirveye taşıyacak