Google Dokümanlar yeni özellikler ekliyor

Google Dokümanlar yeni özellikler ekliyor

Geçen yıl Google Dökümanlar, insanların üretkenlik uygulamalarında ortak çalışmasını kolaylaştıracağına söz verdiği bir araç paketi olan akıllı tuvali duyurdu. Şimdi ise yeni bir özellik geliyor. İşte detaylar.

O zamandan beri, sürekli olarak yeni “akıllı çipler”, bu hedefi ilerletmek için tasarlanmış küçük modüler özellikleri sunuldu. En sonuncusu özellik ise Google Dokümanlar tarafından açılır menüler oluşturmak için yeni araçlar ekliyor. Firmanın paylaştığı bir GIF’e göre bu özelliği kullanarak belgenize özelleştirilebilir menüler ekleyebilirsiniz. Kaç tane öğe istediğinize ve her birinin başlığına ve ilişkili rengine karar vermekte özgürsünüz. Dokümanlar, bir menüyü daha sonra kullanmak üzere şablon olarak kaydetmenize bile izin verecek. Şablonlardan bahsetmişken Google, kullanabileceğiniz tablolar için şablonlar da ekliyor.

Google Dokümanlar yeni özellikler ekliyor

Bugünkü eklemelerle, Asana gibi ücretli bir proje yönetim aracının yerine Google Dokümanlar kullanarak çok basit bir şekilde işlemlerinizi yapabileceksiniz. Şirket, yeni özellikler hakkında “Bu özelliklerin, Google Dokümanlar’da son derece özelleştirilmiş ve organize dokümanlar oluşturmanıza yardımcı olacağını ve ortak çalışmayı kolaylaştıracağını ve projenizi ileriye taşıyacağını umuyoruz” dedi. Google, bunları önümüzdeki haftalarda tüm Workspace ve eski G Suite müşterilerinin yanı sıra tüm kişisel Google hesaplarına sunmayı umuyor. Erişiminiz olduğunda, “Ekle” menüsünden “Açılır” seçeneğini seçerek bir açılır menü ekleyebilirsiniz. Özellikler çok yakında tüm kullanıcılara sunulacak diyebiliriz.

Siber güvenlik uzmanlık kiti Endpoint Security Cloud Pro ‘yu piyasaya sundu