Amazon koronavirüs kararı ile gündemde!

amazon

CNBC yaptığı habere göre Amazon, COVID-19 testi pozitif çıkan çalışanlarına 2 Mayıs’tan itibaren ücretli izin vermeyecek. Pazartesi gününden itibaren şirket personeline, gerektiğinde kullanılmak üzere verilen resmi hastalık sürelerini kullanma seçeneğiyle birlikte, beş güne kadar ücretsiz izin verecek.

Amazon koronavirüs kararı ile gündemde! Şirketin cumartesi günü gönderdiği bir notta duyurulan yeni politikayla, Amazon’un işçilere yönelik politikalarını bir kez daha gözden geçirdiği görülüyor. Pandeminin başlangıcında şirket, işçilere 14 güne kadar ücretli izin veriyordu. Ocak ayında bu izinler yarıya indirilmişti.

Amazon koronavirüs kararı

Hızlı testlerin yaygınlaşmasına atıfta bulunan Amazon, çalışanlara artık COVID-19 test sonuçlarını beklerken mazeret izni de vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda şirket aşı teşvik programını da sonlandıracak. Bu teşvik programı kapsamında Amazon işçilere her COVID-19 aşı dozu için 40 dolar ödeme yapıyordu. Şirket, yerel yasalar gerektirmedikçe, şirket içi pozitif COVID-19 vakalarıyla ilgili de artık bilgilendirme yapmayacağını açıkladı.

Amazon koronavirüs kararı

Amazon koronavirüs kararı ile gündemde!

Şirket duyuruda, “Pandemi vakalarında yaşanan azalma ve COVID-19 aşılarının ve tedavilerinin yaygınlaşması gibi gelişmeler COVID öncesi politikalarımıza güvenli bir şekilde dönmeye başlayabileceğimize işaret ediyor” dedi.

Amazon koronavirüs kararı

Amazon’un yeni COVID-19 politikaları, şirketin Staten Island deposundaki işçilerin sendikalaşmaya oy verip vermediklerinin öğrenileceği gün yürürlüğe girecek. Eski çalışan Christian Smalls tarafından yönetilen Amazon İşçi Sendikası, tesisteki işçileri temsil etmeyi umuyor. Smalls, pandeminin başlangıcında Amazon’un COVID-19 güvenlik politikalarını protesto etmek için çalıştığı depoda greve gittiğinde uluslararası tanınırlık kazandı.

Alzheimer hastalığının sebebi cep telefonları olabilir