Google Dokümanlar için tarih/süre sınırı özelliği!

google dokumanlar

Google’ın çevrimiçi ofis dosyaları oluşturma ve paylaşma servisi Dokümanlar (Docs) tarih/süre sınırı özelliği ile dikkat çekti. Google’ın yeni özelliği haberimizde.

Bulut bilişimin en önemli avantajlarından biri olan aynı dosyaya farklı platformlardan ulaşmak konusunda Google Dokümanlar son derece önemli bir işleve sahip. Servis üzerinden bir ofis dosyası oluşturup, iş ortaklarınız ile bu dosyayı paylaşabiliyor, dosyaları birlikte düzenleyebiliyor ve bulut ortamında 7/24 erişmek üzere kayıtlı tutabiliyorsunuz. Kurumsal olarak bu servisi kullananlar için önemli bir özellik geldi.

Google Dokümanlar tarih/süre sınırı özelliği!

Google bu yeni özelliği bir örnekle anlatıyor. Örneğin 3 ay sürecek bir iş için, bir şirketle veya yazılımcı ile anlaştığınızı varsayalım. Bu süreçte karşı tarafla ortak çalışmak ve karşı tarafa bilgi vermek adına Google Dokümanlar kullanabilirsiniz. Hatta birden fazla dosyayı bu şekilde karşı tarafın erişimine açabilirsiniz. Süre dolduğunda ise artık bunun takibini yapmak zorunda değilsiniz.

Karşı taraf ile paylaşılan Google Dokümanlar içerisindeki dosyalara tarih/süre sınırı getirerek, belirttiğiniz süre dolduktan sonra dosyaya karşı tarafın müdahalesinin önüne geçebilirsiniz. İlgili özellik 2016 yılının ikinci yarısından itibaren aktif olacak. Ancak bu varsayılan bir seçenek değil, yani özel olarak ayarlamazsanız, karşı taraf siz elle erişimi durdurana kadar dosyaya müdahale edebilir. Google’ın konu hakkında hazırlığı GIF görseline aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Galaxy S6’nın TouchWiz arayüzü Marshmallow ile nasıl değişecek?