G Suite’e Microsoft Office dopingi!

G Suite

Google, G Suite’in artık Microsoft Office belgelerini dönüştürmeden açabileceğini açıkladı. Artık online olarak Microsoft Office belgelerinizi G-Suite üzerinden açıp düzenleyebileceksiniz.

Google, oldukça beğeni toplayan G-Suite platformunun yakında Microsoft Office dosyalarını direkt olarak Google Dokümanlar, Google E-Tablolar veya Slaytlara dönüştürmek zorunda kalmadan açıp düzenleyebileceğini açıkladı.

Şimdilik belli başlı kullanıcıların üzerinde test edilen bu özelliğin bu yaz aylarında tüm kullanıcılara sunulacağı söyleniyor. G-Suite’in bu desteği sayesinde online Microsoft Office dokumanlarını görüntülemek ve düzenlemek mümkün olacak. Muhtemelen Microsoft ve Google ortak bir çalışma sonucu bu özelliği kullanıma sunma kararı almıştır.

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL göründü!

Google cephesi; “Google Dokümanlar yeni özelliği ile; E-Tablolar ve Slaytlar’ı kullanarak Microsoft Office dosyalarını düzenleyebilir, görüntüleyebilir ve ortak çalışabilirsiniz. Bu özellik, dosya türlerini dönüştürme gereksinimini ortadan kaldırıyor.” açıklamasında bulundu. Google ayrıca G-Suite’in hangi formatları desteklediğini de belirtti.

G Suite aşağıdaki Microsoft Office formatlarını destekliyor

  • Microsoft Word dosyaları: .doc, .docx, .dot
  • Microsoft Excel dosyaları: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt
  • Microsoft Powerpoint dosyaları: .ppt, .pptx, .pps, .pot

G Suite