Google Chrome reklam engelleme özelliği bakın ne işe yarayacak?

Google mesajlar yeni özelliği

Kullanıcıların henüz pek alışamadığı Google Chrome reklam engelleme özelliği hakkında yeni bir detay geldi. Bakın bu özellik ne işe yarıyor?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Google Chrome reklam engelleme özelliği konusunda bazı meraklar uyandırıyordu. Şirket tarafından verilen reklam engelleme hizmeti herhangi bir ücret talep etmiyor. Bugüne kadar sadece istenmeyen reklamların gösterilmemesi üzerine politika belirleyen firma, bunda değişikliğe gidecek gibi görünüyor.

Google Chrome yeni özellikler sağlayacak

Birçok kişinin bildiği üzere reklam dünyası son derece sınırsızdır. Tahmin edemeyeceğiniz yerlerden çok zor durumda kalabilirsiniz. En basitinden, herhangi birisi siz Google Chrome kullanırken arka planda madencilik faaliyeti yapabilir. Böyle bir durum hiç tahmin edemeyeceğiniz sorunlar yaratabilir. Çok büyük bir enerji ve internet kaybı yaşayabilirsiniz.

Google Chrome reklam engelleme özelliği

Google Chrome ürün yöneticisi Marshall Vale, “Chrome, kullanıcılarımızın pil ve veri planlarını korumak, onlara web’de iyi bir deneyim sunmak için reklamların kullanabileceği kaynakları sınırlayacak. Ayrıca bir reklam kaynak kullanımında sınıra ulaştığında, reklamın çerçevesi bir hata sayfasına yönlendirilecek ve kullanıcıya reklamın çok fazla kaynak kullandığını bildirecek.” diyerek konuyu netleştirilmiş oldu.

Tesla otomatik sürüş teknolojisinde sert kayaya çarptı

İnternet dünyasının yaklaşık olarak %27 gibi bir bölümü arka planda çok büyük enerjiler ve internet harcıyor. Sayısal olarak her ne kadar küçümsense bile, bu rakam cihazınızın bütün ömrünü de kısaltabilir. Konu ile ilgili çalışmalar yürüten sadece Google değil. Aynı zamanda Mozilla ve Apple gibi firmalar da çeşitli eklentilerle soruna müdahale etmek istiyor. Sizce Google Chrome ile ilgili bu karar kullanıcılara önemli bir katkı sunabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.