En çok satan Android telefon belli oldu! Çok şaşıracaksınız!

En çok satan Android telefon

2020’nin ilk çeyreğinde dünya çapında en çok satan Android telefon belli oldu. Listenin zirvesindeki isim herkesi çok şaşırtacak.

Strategy Analytics isimli araştırma firması 2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan Android telefon modellerini açıkladı. Listenin zirvesinde Galaxy S20, Xiaomi Mi 10 ve Huawei P40 gibi modellerin yer almasını bekliyorsunuz daha çok beklersiniz. Dünyadaki ekonomik şartlardan dolayı artık bu kadar pahalı telefonların artık tutmayacağı bu analiz ile bir kez daha kanıtlanmış oldu.

İnsanlar artık onlarca şey yapabileceği 999 dolar parayla sadece “telefon” almak istemiyor. Bu anket de insanların orta-üst segmente odaklandığını gösteriyor.

Strategy Analytics’in araştırmasına göre dünya çapında en fazla satan telefon Samsung’un Galaxy A51 modeli olmuş. Listenin ikinci sırasında ise Xiaomi Redmi 8 yer alıyor. Üçüncü sırada sürpriz bir şekilde Galaxy S20 Plus modeli bulunuyor. Galaxy S20 Plus’ı Galaxy A10s takip ediyor.

Xiaomi CEO’su bakın hangi rakip firmanın telefonunu kullanıyor!

Listenin beşinci sırasında Xiaomi’nin Redmi Note 8 modeli ve altıncı sırada ise Galaxy A20s modeli yer alıyor. Listede Huawei, Vivo, OPPO ve realme gibi firmaların yer alamaması da oldukça düşündürücü olmuş diyebiliriz.

En çok satan Android telefon

Koronavirüs ile sarsılan dünya ekonomileri bizlere artık pahalı telefon almanın gereksiz olduğunu gösteriyor. Aylık asgari ücretin yaklaşık 1.400 dolar olduğu Amerikalı için 999 dolar bile çok geliyorken, Türkiye’de 10.000 TL‘ye telefon satın almanın gereksizliğini artık siz hesap edin. Amerikalı bir aylık maaşı ile alabileceği telefonu bile almak için düşünüyor.

Açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki günlük kullanımda Snapdragon 865 ile Snapdragon 730 ve üst işlemciler arasındaki farkı anlamanız mümkün değil.