Google Chrome Reklam Şubat Ayında Reklamları Engellemeye Başlıyor

Google Chrome

Google Chrome, şubat ayında reklam engelleme özelliğini devreye alacak. Reklam engelleme sistemi kademe kademe tüm kullanıcılarda aktifleştirilecek. Yeni özellik ile birlikte kullanıcı deneyimine odaklanıldı.

Chrome Rahatsız Edici Reklamları Engelleyecek

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olan Google Chrome, birkaç yıl önce başlayan reklam engelleme çılgınlığına farklı bir açıdan yaklaşarak dahil oluyor. ‘Adbloker’ adı altında dünya genelinde büyük kullanıcı sayılarına ulaşan reklam engelleme eklentileri, ziyaret ettiğiniz internet sitelerindeki reklamları -çoğunlukla- tamamen engelliyor. Kullanıcıların bu eklentileri tercih etmelerinin temel sebebi rahatsız edici reklamlar. Otomatik olarak video ve ses oynatmaya başlayan, ekranın tamamını kaplayabilen ve kapatılması zor olan reklamlar tüm internet kullanıcılarını bıktırmıştı. Bu tür internet sitelerindeki reklamları engellemek için kullanılan eklentiler, site ayırt etmeksizin tüm internet sitelerindeki tüm reklamları engelliyordu. Sitelerin reklam gelirlerinin düşmesine neden olan bu durum, pek çok açıdan sorun teşkil ediyordu.

Google’ın 15 Şubat tarihinde devreye alacağı sistem ile birlikteyse Chrome internet tarayıcısı otomatik olarak reklamları engelleyecek. Ancak, tüm reklamlar engellenmeyecek. Kullanıcıları rahatsız eden büyük, otomatik ses ve video oynatan, kapatılması zor reklamları otomatik olarak engellenecek. Kurallara uygun reklamlar ile gösterilmeye devam edecek.

Siteler Tamamen Engellenecek

Chrome

Şubat ayının ortasında devreye girecek güncellemenin en önemli özelliklerinden birisi de sorunlu internet sitelerinin tamamen engellenmesi. 30 gün boyunca rahatsız edici reklamları yayınlamaya devam eden internet siteleri, engellenecek. Erişimi kapatılan internet sitesi, rahatsız edici reklamları yayınlamayı bıraktıktan sonra erişime açılacak.

Amerikan teknoloji devi, bulduğu çözüm ile birlikte iki tarafında da sorunlarına çözüm bulmuşa benziyor. Rahatsız edici ve bilgisayarların performanslarını düşürücü reklamlar ve siteler, engellenerek temiz bir kullanım deneyimi sunulmuş olacak. Kurallara uygun reklamların yayınlanmaya devam etmesiyle site sahipleri gelir elde etmeye devam edebilecek.