Google, Chrome geliştirmelerini kullanıma sunuyor

Google, Chrome geliştirmelerini kullanıma sunuyor

Google, sekme gezinmesini iyileştirmeye odaklanan bugünkü Chrome on Android güncellemesiyle dikkatini tabletlere çevirdi. İşte tüm detaylar.

Güncelleme, açık sayfaları değiştirmeyi kolaylaştıran yan yana sekme tasarımı ve sizi doğrudan önceki sekmenize getiren otomatik geri kaydırma özelliği sunuyor. Sekmeler çok küçüldüğünde, Android’deki yeni Google Chrome, birbirinden yararlı güncellemeler alacak. Ayrıca, sekmeleri her sayfanın önizlemesini içeren bir ızgarada düzenleyen yeni bir görsel sekme düzeni de geliyor.

Google, Chrome geliştirmelerini kullanıma sunuyor

Google ayrıca uygulamalar arasına sürükle ve bırak özelliği ekleyerek Chrome’dan bir resim, metin veya bağlantı alıp Gmail, Fotoğraflar veya diğer programlara kaydırmanıza olanak tanıyor. Son olarak, bugünkü güncelleme, masaüstü modunu Android’deki Chrome’a ​​getiriyor.

Güncelleme şu anda tüm Android tabletlerde yayında ve gelecek yıl geldiğinde Pixel Tablet’e gelecek. Google’ın Pixel’in piyasaya sürülmesinden önce tablet arayüzünü güçlendirmeye çalışması mantıklı. Muhtemelen önümüzdeki aylarda bu alandaki son güncelleme olmayacak. Google, gelecekteki bir güncellemenin popüler bir masaüstü özelliği olan sekme gruplarını Android’deki Chrome’a ​​ekleyeceğini zaten onayladı. Şirket bu kapsamda daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor. Yeni özelliklerin de eklenmesiyle Chrome ile ilgili kullanıcı deneyimi geliştirmeleri sunulacak. Bu kapsamda daha hızlı ve güvenli bir kullanıcı deneyimi de eklenecek. Yeni güncellemeler ile daha fazla özelliğin daha fazla cihaza ve platforma sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda daha fazla gelişme de gelecek.

Apple, ABD’den gelen uyarıyla Çinli firma ile ilişkileri askıya alıyor