Google Chrome yeni tasarımı ile karşınızda

Google Chrome

Google Chrome, Android’deki ve iOS’teki uygulamasını yeni sekme tasarımı ile güncellemeye hazırlanıyor. Google Chrome’un yeni sekme tasarımını hemen kullanmak için haberimize göz atabilirsiniz.

Google, web tarayıcısı Chrome’u yeni özellikler ile güncellemeye devam ediyor. İnternet devi şimdi de alışılmışın dışına çıkan yeni sekme tasarımını Chrome‘a getirmek için kolları sıvamış durumda. Daha önce iOS platformundaki uygulamasına bu yeni sekme tasarımını sunan Google, şimdi de bunu Android’e getirmeyi planlıyor.

Google Chrome sekme tasarımı yenileniyor

Chrome’un Android’deki mevcut sürümünde sekme tasarımı hamburger menü tarzındaydı. Ancak Google, bu eski tasarımdan vazgeçerek, aşağıdaki görselin sağ tarafında yer alan yeni tasarıma geçiş yapmayı planlıyor. iOS’teki uygulamasına aylar öncesinde bu yeni tasarımı sunan Google, Android’de bu tasarımı daha test ediyor.

Google Chrome

Eğer Chrome’un bu yeni sekme tasarımını Android’de hemen kullanmak istiyorsanız; Chrome arama çubuğuna chrome://flags yazın. Daha sonra bu bölümden #enable-tab-grid-layout satırını bulun ve aktifleştirin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra Chrome’un yeni sekme tasarımını Android’de kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer tasarımı beğenmezseniz ise #enable-tab-grid-layout satırını pasif yaparak eski tasarımı kullanabilirsiniz.

Microsoft uyardı: Internet Explorer kullanmayın