Evden çalışma modeli, 2021’e kadar tercih edebilir

Yapay zeka koronavirüs ile mücadelede yeni

Facebook , çalışanlarının büyük bir kısmı “evden çalışma modeli”ni devam ettirecek gibi görünüyor. Bu durumun 2021’e kadar devam etmesi muhtemel.

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada tedbirler alınıyor. Bu tedbirlere tabii ki çalışma koşulları da dahil. İrili ufaklı pek çok şirket, mecburiyet olmadıkça çalışanlarını ofislere davet etmiyor, evde çalışma modeli ile hareket ediyor. Bu bağlamda pek çok şirketin verim sağladığı da bir gerçek.

Dünyanın en önemli şirketlerinden Amazon ve Microsoft da bu aralar evden çalışma modelini tercih eden kurumlardan. Gelen yeni bilgiler, Facebook patronu Mark Zuckerberg’in de bu yönde karar aldığı yönünde.

Evde çalışma modeli, 2021'e kadar tercih edebilir

Zuckerberg, en azından 2021 yılına kadar çalışanlarının büyük bir kısmının işlerine evlerinden devam etmesini isteyecek. Gerçi firma, 6 Temmuz itibarıyla pek çok ofisinin tekrar açılacağını belirtmişti, ancak bu ofislerde de muhtemelen az sayıda ve mecburi çalışan davet edilecek.

Öte yandan Facebook’un Temmuz 2021’e kadar 50’den fazla kişiyi bir araya getirmeme düşüncesi de var.

Peki ya siz? Bu dönemde siz de evden çalışma modelini tercih edenlerden misiniz?

Oppo Find X2 inceleme! 120 Hz ekran ile sen ne yaptın öyle!

Tiktok üzerinden Coronavirus uyarısı geldi! Neler yapmalıyız?

Dünya Sağlık Örgütü’nün TikTok’taki ilk videosu, Koronavirüs ile ilgili oldu. Kısa sürede pek çok ülkede görülen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği bu hastalık, an itibarıyla ülkemizde görülmedi. Yetkililerin pek çok çalışması ve önlemleri bulunuyor ve umuyoruz ki bu hastalıkla hiç karşılaşmayalım. Tabii bir yandan tedavi için de çalışmalar yürütülüyor. Örneğin Çin, tedavi aşısı üzerine ciddi aşama kat etti ve dünyanın gözü kulağı gelecek iyi bir haberde.

Tekrar TikTok tarafına geri dönecek olur isek, Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı videoda, Koronavirüs’ten (COVID19) nasıl korunabileceğinden söz edilmiş.

Örneğin, ellerinizi sık sık yıkamalısınız. Burada elleri dezenfekte etmek için kullanılan alkol bazlı jeller önemli. Tabii ki temiz su ve sabun kullanmanız da önemli.

Öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnunuzu kapatmaya özen gösterin, örneğin kolunuzla ya da kağıt mendil de kullanabilirsiniz. Eğer kağıt mendil kullanırsanız, onu hemen kapalı bir çöp kutusuna atmanız gerektiğini de unutmayın.

Öksürüğü ve ateşi olan biriyle yakın temas kurmamaya özen gösterin. Eğer ateşiniz var, öksürüyor ve nefes almakta zorlanıyorsanız, hemen tıbbi yardım almak için bir hastaneye gidin. Eğer yakın zamanda sehayat ettiyseniz, bu bilgileri de yetkililerle paylaşın.

Eğer yakın zamanda seyahat etmediyseniz ve ufak solunum problemleriniz var ise, iyileşene kadar evinizden dışarı çıkmamaya özen gösterin.