Facebook evden çalışma süresini uzattı!

Facebook hakkında önemli kararlar

Facebook’un sözcüsü Nneka Norville tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa; Facebook evden çalışma süresi konusunda çok önemli bir karar aldı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Facebook evden çalışma konusunda son derece önemli kararlar alıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle çok fazla kişi hayatını kaybediyor ve bu durum daha şimdiden çok karmaşık bir hal aldı. Özellikle de vaka sayının 19 milyon civarını aşması, korkuları büyük oranda arttırdı. Peki Facebook şirketi nasıl bir önlem aldı.

Facebook yeni sisteme alışmaya çalışıyor

Facebook tarafından alınan bir karara göre; şirket çalışanlarına Temmuz 2021’e kadar gönüllü olarak evden çalışmaya devam etmelerine izin verildiği ifade edildi. Böylece evden çalışma süresi yaklaşık olarak 1 yıl uzatılmış oldu. Bu durum, kısa bir süre içerisinde diğer şirketlere de yayılacak.

Facebook evden çalışma

Dünyanın en büyük şirketleri, evden çalışma sistemini iyice oturtmaya çalışıyor. Bazıları bu konuda son derece başarılı olurken, kimileri de henüz konuyla ilgili kendisinden emin değil. Mesela Facebook, geçtiğimiz günlerde Ağustos sonuna kadar evden çalışma sistemine izin vereceğini ifade etmişti. Şimdi ise radikal bir karar değişikliğine gitti.

ABD’li teknoloji devlerinden Google da geçen hafta Kovid-19 salgını nedeniyle evden çalışma uygulamasını 30 Haziran 2021’e kadar uzattığını duyurmuştu.  Facebook ise çalışanlarına değer vermiyormuş gibi bir imaj yaratmak istemedi. Bu nedenle süreyi biraz daha uzatmaya karar verdi. Sizce Facebook tarafından alınan bu karar doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.