Google bir projeyi daha iptal etti!

Google bir projeyi daha iptal etti!

Stadia yakında tüm kullanıcılarına veda edecek. Google Ocak ayında kapatacağı bulut oyun hizmeti için gişe rekorları kıran ayrıcalıklar sağlıyordu. Ancak iptaller bununla kalmıyor, işte tüm detaylar.

Elbette insanlar platformda Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 ve Destiny 2 gibi oyunları oynayabildi, ancak bunların hepsi başka yerlerde de mevcut. Görünüşe göre Google, oyun dünyasının en büyük isimlerinden birinden özel bir unvan alma şansını kaçırmış olabilir. 9to5 Google’a göre, bir noktada Hideo Kojima, 2019’da PlayStation’da çıkış yapan ve daha sonra PC’ye gelen Death Stranding’in yalnızca Stadia’ya yönelik bir devamı üzerinde çalışıyordu. Death Stranding’in bazı eşzamansız çok oyunculu öğeleri var. Diğer oyuncular, örneğin dünyaya yerleştirdiğiniz merdivenleri, yolları ve diğer eşyaları kullanabilir. Ancak planlanan devamın tamamen tek oyunculu bir oyun olduğu söylendi ve bu da Google’ın projeyi iptal etmesinin nedeni olabilir.

Google bir projeyi daha iptal etti!

Rapora göre arama motoru devi, 2020 yılında ilk maketlerini gördükten sonra epizodik bir korku başlığı olarak nitelendirilen oyunu rezerve etti. Stadia başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Harrison’ın projeyi sonlandırmak için son kararı verdiği söyleniyor. Buna değer olarak, Mayıs 2020’de bir röportajda Kojima, projelerinden birinin yakın zamanda iptal edildiğini iddia etti. Google’ın artık tek oyunculu oyunlar için bir pazar olmadığı inancıyla projeden vazgeçtiği bildirildi. CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin (yine Stadia’da piyasaya sürüldü) olaylı çıkışından iki yıldan kısa bir süre sonra 20 milyon kopya sattığını duyurdu. 2021 ortalarında Death Stranding’in kendisi 5 milyondan fazla kopya satmıştı.

Stadia’nın çöküşüne yol açan tek sorun büyük ayrıcalıkların olmaması değil. Şüpheli bir iş modeli ve görünüşte aceleye getirilmiş bir sunum da eleştiril almıştı ve Google’ın kendi ürünlerini acımasızca öldürme konusundaki itibarı da meşhur. Stadia, mükemmel oyun akış teknolojisine ve bazı tutkulu hayranlara sahip olsa da, arama motoru devinin umduğu gibi olmadı.

 

Oppo Reno 9 serisi hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı