Google bilgisayar korsanlarına milyonlarca dolar ödeme yaptı

Bu zararlı yazılım Rusya saldırı yöntemleri Zero Day Initiative

Dünyanın en büyük teknoloji platformlarından bir tanesi olarak bilinen Google bilgisayar korsanlarına çok ciddi ödemeler yaptı. Hadi gelin konuyla alakalı detaylara birlikte bakalım.

Google bilgisayar korsanlarına bugüne kadarki en yüksek ödemelerden birisini yaptı. İşin daha ilginç olan tarafı ise platformun 2010 yılından beri bunu yapmaya devam etmesi. Günümüzde siber güvenlik konusunun ne kadar kritik olduğunu defalarca anlatmıştık. Her yıl milyonlarca siber saldırı gerçekleşiyor.

Bu saldırılardan bazıları sadece küçük şirketlere yapılıyor. Hatta orta ölçekli ya da büyük firmaların yine benzer saldırılara uğradığı biliniyor. Tüm bunlar sadece şirket içi ile sınırlı kaldığından dolayı açıkçası pek bir problem olmuyor. Fakat Google gibi büyük firmalara yapılan saldırılar işi farklı bir boyuta taşıyor.

İyi niyetli bilgisayar korsanları büyük katkı sunuyor

Hollywood genellikle korku ürünlerinden beslendiği için hackerları siyah şapkalı kötü kişiler olarak gösterir. Ancak bütün bilgisayar korsanları aynı karaktere sahip değil. Bazıları ürünlerin geliştirilmesi için destek sunabiliyor.

Google tarafından 2020 yılında 62 farklı ülkeden 662 kişiye para verildi. Bunların toplamı yaklaşık olarak 6,7 milyon dolar seviyelerinde. Genel olarak bakıldığında en büyük açıklar Chrome ile alakalı. Şirket uzun bir süredir bu uygulaması üzerinde güvenlik çalışmaları yürütüyordu.

Android açıkları ise yine en büyük problemler arasında yer alıyor. 2020 yılında yaklaşık olarak 1,74 milyon dolar sadece Android için ödeme yapıldı. Yine benzer şekilde Android ödemeleri 21 milyon dolar seviyelerini geçiyor. Google aynı zamanda diğer hizmetleri için de bilgisayar korsanlarına ödeme yapıyor.

Google güvenlik tehdidini ortadan kaldırdı: Tehlike geçti mi?

Bunca çalışmaya rağmen siz Google şirketine güveniyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.