İşletim sistemlerinde arka kapı oluşturan bir yazılım tespit edildi: Herkes tehlikede

İşletim sistemlerinde arka kapı

İşletim sistemlerinde arka kapı oluşturmayı başaran bir zararlı yazılım tespit edildi. Bu yazılım tüm işletim sistemlerini tehdit ediyor. Hadi gelin konu ile ilgili merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Siber güvenlik uzmanları işletim sistemlerinde arka kapı oluşturan ilginç bir zararlı yazılım tespit etti. Bu zararlı yazılım Windows, Mac ve Linux gibi birçok işletim sisteminde kullanılıyor. Siber güvenlik şirketleri tarafından yapılan açıklamalara göre Aralık 2021 tarihinde tespit edilen bu zararlı yazılım Sysjoker olarak isimlendiriliyor.

Arka kapı oluşturmayı başaran bilgisayar korsanları büyük bir güvenlik açığına sebep oldu. Bu güvenlik açığı sistem güncellemesi gibi görünüyor. Bu yüzden ciddi oranda tehdit oluşturuyor. Yani sizin işletim sisteminizi tamamen ele geçirebiliyor. İşte tam da bu nedenle görebileceğiniz en ürkütücü zararlı yazılımlar içerisinde yer alıyor.

İşletim sistemlerinde arka kapı tehdidi

Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bu zararlı yazılımın C++ dili ile yazıldığı ortaya çıktı. Güvenlik açığı oluşturan sistem hem Linux hem de Windows ve Mac gibi işletim sistemlerinde etkili.

İşletim sistemlerinde arka kapı

Zararlı yazılımlar genellikle sadece bir işletim sisteminde tehdit oluşturuyor. Mesela Windows bu konuda en şanssız işletim sistemi olarak görülüyor. Genelde bilgisayar korsanları bu tür işletim sistemlerine saldırıyor. Fakat bu seferki biraz daha ilginç. Google Drive platformunda yer alan metin dosyasından alınan dizenin kodunu çözmeyi başaran yeni zararlı yazılım tüm işletim sistemleri için tehdit haline geldi.

Facebook beni hackleyin dedi: Bilgisayar korsanlarına açık çağrı

İşin bir diğer kötü noktası ise bu zararlı yazılımın bazı virüs programları tarafından algılanamaması oldu. Peki siz bu tür zararlı yazılımlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.