Google güvenlik tehdidini ortadan kaldırdı: Tehlike geçti mi?

Google, Avustralya’dan çekilebilir! İşte detaylar

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Google güvenlik tehdidini ortadan kaldırmayı başardı. Hadi gelin hem bu güvenlik tehdidine hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Google güvenlik tehdidini ortaya çıkaran yine platformunun yaptığı güncellemeydi. Chrome 88 sürümü ile birlikte gelen güncellemeler birçok konuda avantaj sağlamıştı. Fakat sonradan anlaşıldı ki bu güncelleme aynı zamanda sıfır gün saldırılarını da artırıyor. Güvenlik açıklarının çok fazla büyümesi şirketi önlem almaya zorladı.

Google güvenlik konusuna çok büyük bir önem veriyor. Kullanıcılara ait bütün şifreler ve diğer teknik detaylar uygulama içerisinde yer alıyor. Bildiğiniz üzere “şifreyi kaydet” gibi sistemler aynı zamanda Google içerisinde bize ait verilerin depolanmasını sağlıyor. Fakat bu durum aynı zamanda çok büyük bir felakete neden olabilir.

Google güvenlik problemleri ile boğuşmak istemiyor

Şirket tarafından yayınlanan bir yazıya göre Chrome internet tarayıcısının 88.0.4324.150 sürümüne çıkarıldığı söylendi. Böylece Windows işletim sistemi kullananlar güvenlik açıklarından kurtuldu. Fakat bu güncelleme henüz Linux ve Mac kullanıcıları için getirilmedi.

Google güvenlik tehdidini
Google tarafından yapılan açıklamalara göre yeni güncelleme sayesinde neredeyse hiçbir güvenlik açığı kalmadı. Bu güvenlik açıklarının bitirilmesi aynı zamanda kullanıcıların zor durumda kalmasını engelliyor. Birçok kişi güvenlik açıkları ile ilgili zaten bu platformu uyarmıştı. Google onların sözünü dinledi ve yeni güncellemeler yayınladı.

Google Android için bir anti-izleme özelliği üzerinde çalışıyor

Tüm bunlara ek olarak platform yeni güncelleme ile birlikte, The Great Suspender isimli uzantıyı Chrome web mağazası içerisinden tamamen sildi. Yapılan açıklamalara göre bu eklenti içerisinde kötü amaçlı yazılım barındırıyordu. Peki siz bu güncelleme ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.