Google Asistan yeni bir özellik alıyor

Google Asistan yeni bir özellik alıyor

Artık Google Asistan tek kelimeyle konuşmayı sonlandırabilecek. Bunun için sadece “Dur” demeniz yeterli olacak. İşte tüm detaylar.

Google Asistan yeni bir özellikle güncellendi. Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran özellik bir çok açıdan rahatlık sağlayacak. Artık Google Asistan’ı susturmak için sadece “Dur” demeniz yeterli olacak. “Hey, Google” demenize gerek kalmayacak. Resmi Google Twitter hesabı, şirketin hoparlörleri ve akıllı ekranları için küçük ama gerekli yaşam kalitesi iyileştirmesini duyurdu. Asistan, siz istemeden aniden konuşursa veya konuşmanın ortasında kesmek zorunda kalırsanız, Asistan’ın dikkatini “Hey, Google” ile çekmek bazen rahatsızlığa sebep olabiliyordu. Şirket bu durumu düzeltmek adına daha pratik ve kısa bir yol sunuyor.

Google Asistan yeni bir özellik alıyor

Önceden bir kaç kez Hey Google diyerek ancak Google Asistan’ı susturabilirken artık sadece “Dur” demeniz yeteri olacak. Bu yeni özellik ile kullanıcının hayatı kolaylaşacak. Google, en az geçen yıldan beri Android’de uyandırma kelimeleri olmadan sesli komut verme yeteneğini test ediyor. “Guakamole” kod adlı özellik, alarmları sadece “Dur” diyerek iptal etme özelliğini içeriyor. Bu deneysel özelliğin keşfedilmesinden bir yıl önce, kod adı “Blue Steel” olan başka bir özellik halka sızdırıldı. Blue Steel, bir akıllı ekrana yaklaştığınızda hiçbir şey söylemenize gerek kalmadan otomatik olarak açılan sesli yapay zeka arayüzü hizmeti sunuyor. Ancak bu özellik ile ilgili henüz çok fazla detay yok.

VİVO TWS 2 ANC ve TWS 2e kablosuz kulaklıklar pazara girdi