Google Now artık ekran görüntüsü çekiyor!

google now ekran alintisi

Google’ın asistan serisi Google Now, kısa bir süre içerisinde iki güncelleme geçirdi. Mesajları sesli okuyan servis şimdi ekran görüntüsü çekmeye başladı. Detayları haberimizde.

google-now-ekran-alintisi

Google’ın asistan uygulamaları arasında öne çıkarmaya çalıştığı servisi Google Now, bir hafta içerisinde ikinci güncellemeyi aldı. Apple tarafında Siri, Microsoft tarafında Cortana, Facebook tarafında M isimli gizemli asistan yazılımı geliştirilirken Google da geri kalmıyor. Google Now yeniliklere doymuyor.

Akıllı telefonunuz bir ekran görüntüsü çekmek için genellikle iki tuşa aynı anda basmanız gerekiyor. Bu ilginç kombinasyonu öğrenmek kolay olsa da uygulamak her zaman mümkün olmuyor. Özellikle acil durumlarda yapılmak istenen bu tuş kombinasyonu çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor. Ancak artık Google Now ile herhangi bir tuş kombinasyonuna ihtiyacınız yok. Çünkü Google Now, ekran görüntüsü çekmeyi kolaylaştırmak üzere gündellendi.

Android 6.0 Marshmallow sürümüne sahip kullanıcılara ulaştırılan yeni Google Now güncelleştirmesiyle artık tek bir tuş dokunma ile ekran görüntüsü almak mümkün olacak. Herhangi bir sayfa içerisinde Google Now’ı açtığınızda “Paylaş” sekmesi altından ekran görüntüsü alarak paylaşma özelliğini görebilirsiniz. Bu özellik ile fiziksel bir tuşa basmadan ekran görüntüsü almak mümkün. Benzer bir özellik Sony Xperia ailesinin kendi arayüzünde de kullanılıyor. Artık Android’in varsayılan özelliği olacak.

Microsoft, Surface Book ve Surface Pro 4 kullanıcılarından özür diliyor!