Google Asistan kullanışlı bir özellik alıyor

Google Çeviri, 24 ek dil için destek alıyor!

Google, bir yıl önce Google Asistan uygulamasının güvenliği ihlal edilmiş şifreleri değiştirmeyi teklif edeceğini bildirmişti. İşte detaylar.

Şimdi şirket bu sözü ciddi bir şekilde yerine getiriyor. Android Police, Google Asistan uyarılarının artık Android kullanıcıları da dahil olmak üzere Chrome kullanıcılarına daha geniş bir şekilde sunulduğunu belirtiyor. Güvenliği ihlal edilmiş bir sitede oturum açmanız durumunda uygulama direkt olarak size “şifrenizi değiştirin” uyarısını seçenek olarak sunacak. Yani herhangi bir noktada kontrolü ele geçirmeniz mümkün olacak. İnternette gizlilik ve güvenliğin son derece önemli olduğu bu dönemde özellik işe yarayacaktır.

Google Asistan kullanışlı bir özellik alıyor

Yardımcı özellik, web sitelerinde gezinmek ve şifre değişikliklerini uygulamak için Google’ın Duplex web sürümündeki AI’yı kullanacak. Tipik olarak insan müdahalesi gerektiren formların nasıl tıklatacağını, kaydıracağını ve dolduracağını bilecek.

Bu özellik şu anda her web sitesinde çalışmıyor. Ancak Google Asistan şifre aracı, geçen Mayıs ayında Google I/O’da tanıtıldığından bu yana yalnızca nispeten küçük bir kullanıcı grubunun kullanımına sunuldu. Genişletilmiş erişim hala önemli bir gelişmeyi temsil ediyor ve oturum açma ayrıntılarınızı açığa çıkaran bir veri ihlalinin kurbanı olmanız durumunda son derece yararlı olabilir. Özellikle geçen yıl WhatsApp’ın gizlilik ihlali olaylarından sonra uygulamalar bu detaylara çok daha fazla dikkat etmeye başladı. Arama motoru devi de bu kapsamda son derece önemli özellikler sunmaya devam edecek.

Twitter yakın arkadaşlarla sınırlandırılan tweetleri test ediyor