Microsoft Edge, Safari’yi geride bıraktı

Microsoft, Edge tarayıcı için yeni bir özellik deniyor

Microsoft Edge, Apple’ın popüler internet tarayıcısı Safari’yi geride bırakarak dünyada en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı oldu.

Bildiğiniz gibi Microsoft’un emektar internet tarayıcısı Internet Explorer’ı haziran ayında emekliye ayıracağı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. Artık demode hale gelen Internet Explorer’dan nihayet tamamen kurtulacak olan Microsoft, bu noktadan sonra internet tarayıcıları alanında sadece Microsoft Edge ile temsil edilecek. Neyse ki Edge bu konuda son derece iyi bir iş çıkarıyor. Windows’un varsayılan tarayıcısı olması sebebiyle rakiplerine karşı önemli bir avantaja sahip olan Edge, en önemli rakiplerinden birini daha geride bıraktı.

StatCounter tarafından paylaşılan verilere göre Edge, Apple’ın popüler internet tarayıcısı Safari’yi geride bırakarak dünya genelinde en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı oldu. Tahmin edeceğiniz üzere bir numara ise hala Google Chrome’a ait.

Microsoft Edge

StatCounter’ın raporuna göre Microsoft Edge’in masaüstü bilgisayarlardaki kullanım oranı yüzde 10.07’ye yükseldi. Bu oran Edge’i, yüzde 9.61 pazar payına sahip olan Apple Safari’nin önüne geçirdi. Açık ara liderliğini koruyan Google Chrome’un pazar payı ise yüzde 66.64. Üstelik Google Chrome pazar payını her geçen gün biraz daha arttırıyor.

Kayda değer pazar payına sahip bir diğer internet tarayıcısı olan Mozilla Firefox ise yüzde 7.86’lık pazar payıyla dördüncü sırada yer alıyor. Şubat ayında yüzde 9.47 pazar payına sahip olan Firefox’un kısa sürede neredeyse yüzde 2’lik düşüş yaşaması dikkat çekiyor.

Google Asistan kullanışlı bir özellik alıyor