Google arama yapay zeka ile yenileniyor

Google yapay zeka

Google, yapay zeka destekli yeni arama araçlarını önümüzdeki ay kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni arama aracı Bing AI ile yarışacak.

Google uzunca bir süre yapay zeka alanına öncülük eden şirket olarak görülüyordu. Hatta şirketin dil modeli odaklı yapay zeka programı LaMDA üzerinde çalışan bir Google yazılımcısı, işi LaMDA’nın bilinç kazandığını iddia edecek kadar ileri götürmüştü. Ancak OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’ın çıkışıyla birlikte Google bir anda geri plana düştü. Çünkü ChatGPT, Google’ın sunduğu herhangi bir A.I. programından çok daha zeki ve çok daha becerikliydi. Bu da yetmezmiş gibi bir de Microsoft GPT’yi kullanarak kendi arama motoru Bing’i yeniledi ve A.I. destekli hale getirdi. Tüm bunlar Google çevresinde paniğe sebep oldu. Çünkü Google yıllar sonra ilk kez arama motoru pazarında ikinci sıraya düşme tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Bu ikinci sıraya düşme tehlikesinin sektördeki yansımalarının önüne geçmek isteyen Google, planlarını öne çıktı ve ChatGPT’ye rakip olacak Bard AI’yı kullanıcılara sundu. Ancak nasıl ki ChatGPT zamanla Bing AI’ya zemin hazırladıysa, Google Bard da Google arama motoruna yapay zekanın entegre edilmesine zemin hazırlayacak.

Google Bard yeni güncellemelerini sundu

The New York Times tarafından paylaşılan bilgilere göre Google, yapay zeka destekli yeni arama araçlarını önümüzdeki ay kullanıcılara sunacak. Ancak bu özellikler ilk aşamada sadece ABD’de kullanılabiliyor olacak. Hatta ABD’de de her isteyen bu araçlara erişemeyecek. İlk aşamada bu araçlar için 1 milyon kullanıcı sınırı olacağı düşünülüyor.

Magi kod adıyla geliştirilen bu yeni arama araçlarının ne gibi kabiliyetlere sahip olacağı bilinmiyor. Ancak Bard tabanlı bu arama araçlarının Bing AI’ya benzer bir arama hizmeti sunması bekleniyor.

ChatGPT borsa konusunda da oldukça iddialı