Google, arama sonuçları güvenilir değilse sizi uyaracak

Google, arama sonuçları güvenilir değilse sizi uyaracak

İnternetteki bilgi kirliliği en ciddi problemler arasında yer alıyor. Konu ister alışveriş olsun ister bir şeyi araştırın Google üzerinden bir çok kaynak çıkıyor. Bu kaynakların çoğunun da aslında yanlış ya da yanıltıcı bilgilerle dolu olduğunu söylesek yanlış olmaz. Google da bu durumun farkında ve konuyla ilgili adımlar atıyor.

İnternette arama yaparken herkesin başvurduğu arama motoru Google. Şirketin arama motoru olarak rakipleri olsa da kimse Google’un başarısını yakalayamıyor. Ancak tonla yanlış bilgi dolandığı için Google platformunda bazı iyileştirmelere gitmeye başladı.  Google, güvenilir bilgi kaynakları sağlamak için kısa süre önce kullanıcıların arama sonuçlarını doğrulamaya başladı. Bununla birlikte Google’un da el atamadığı bazı durumlar var. Örnein, son dakika haberleri çok yeni olur ve medya tarafı çılgına döner, böyle bir durumda arama motoru hangi kaynağın güvenilir olduğunu ve hangisinin olmadığını değerlendiremez. Bu nedenle Google, arama sonuçlarınızda görünen kaynakların güvenilirliğini garanti etmese de kullanıcıları uyarmaya başlayacak. Eğer son dakika haberi gibi bir durum söz konusuysa, aradığınız konunun yeni olduğunu ve algoritmanın güvenilir kaynakları seçmesinin zaman aldığını açılayacak.

Google, arama sonuçları güvenilir değilse sizi uyaracak

Güncel bilgi parantezinin “bu sonuç hakkında” bölümünde gizlendiğini de belirtmek önemli. Buna göre güncelleme bu bildirimleri öne çıkaracak ve kullanıcı tarafından daha görünür hale getirecek. Bu adımlar, çevrimiçi yanlış bilgilerle mücadeleye yardımcı olmak amacıyla atılıyor.

iPhone 14 Max uygun fiyatıyla büyük dikkat çekecek: Peki ne kadar olacak?