Google, Apple ve Mozilla iş birliği yapıyor

Google Voice artık şüpheli çağrıları tespit edebilecek

Google, Apple ve Mozilla daha iyi bir web tarayıcısı karşılaştırması için işbirliği yapıyor. İşte tüm detaylar.

Speedometer 3, Chrome, Safari ve Firefox’un yanıt verebilirliği ölçme konusundaki vizyonlarını dengeleyen yeni bir model oluşturmak için “sektörler arası işbirliğine dayalı bir çaba” olarak karşımıza çıkacak. Bu kapsamda Google, Apple ve Mozilla iş birliği halinde. Rakip ürünlerinin etkinliğini değerlendirecek bir araç yapan üç şirket, kulağa bir felaket reçetesi gibi de gelmiyor değil. Bununla birlikte şirketlerin yeni iş birlikleri hakkında da oldukça iddialı.

Ancak şirketler bu işbirliğini oldukça dikkate alıyor. Örneğin, önemli değişiklikler için diğer iki şirketin onayı gerekirken, “önemsiz olmayan değişiklikler” için diğer iki taraftan birinin onayı gerekecek. Politikanın amacı, “çalışma ekibinin, değişikliğin etkisine dayalı olarak beklenen daha yüksek bir süreç ve fikir birliği ile çoğu değişiklik için hızlı hareket edebilmesi. “Proje, Apple’ın WebKit ekibi tarafından geliştirilen mevcut fiili ölçüt olan Speedometer 2’yi takip edecek. Chrome, Safari ve Firefox, günümüzde en çok kullanılan dört tarayıcıdan üçü. Dördüncü tarayıcı olan Microsoft Edge, kendi motorunu çalıştırmaz, bunun yerine Google’ın Blink ve V8 motorlarına sahip açık kaynaklı Chromium’una dayanıyor.

Google, Apple ve Mozilla iş birliği yapıyor

Speedometer 3 projesi henüz emekleme aşamasında ve GitHub sayfası “aktif geliştirme aşamasında” olduğu konusunda uyarıyor. Gruplar, Speedometer 2.1’in geliştirme süreci ilerleyene kadar kullanılmasını tavsiye ediyor, ancak Speedometer 3’ün ne zaman hazır olacağını henüz bilmiyoruz.

Motorola Moto X40 resmen tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri