Android M Geliştirici Önizleme Sürümü Yayınlandı

android m teknik onizleme surumu hazir

Google I/O 2015’te duyurulan Android M sürümünün geliştirici önizleme sürümü SDK’sı yayınlandı. Eğer Nexus akıllı telefon veya tablet bilgisayar kullanıyorsanız Android M’i kurup deneyebilirsiniz.

android-m-teknik-onizleme-surumu-hazir

Android’in en yeni sürümü Android M, dün yapılan Google I/O 2015 etkinliğinde resmiyet kazandı ve detayları paylaşıldı. Arayüz olarak önemli değişiklikler içermese de performans, pil tüketimi, güvenlik ve yeni eklenen özellikler ile Android M, farklı bir Android deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. 2015 yılı içerisinde dağıtılmaya başlanacak olan güncellemelerden önce Google, Android M’in geliştirici sürümünü yayınladı.

Android M geliştirici sürümü Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player için indirilebilir durumda. Android M Geliştirici Önizleme sürümü, Android M’in temel özelliklerini barındırıyor. Yeni uygulama izinleri, parmak izi desteği, Android Pay, Mini Chrome ve Doze güç tasarruf modu yenilikleri herkesten önce denemek için bu sürümü kullanabilirsiniz.

Google bu sürümü yüklemeden önce telefonunuzu veya tabletinizi yedeklemenizi öneriyor. Ve tabii ki bu versiyonun geliştirici sürümü olduğunu unutmamak gerek. Yani bu sürüm stabil ve dağıtılmaya hazır değil ancak merak ediyorsanız Android M geliştirici sürümüne ait ROM’u cihazınıza kurabilirsiniz. Android M sürümünden Android Lollipop’a dönmek mümkün.

Google I/O’da Neler Var?