General Mobile başkasının yazılımını mı kullandı?

gm

General Mobile bir geliştiricinin yazılım kullanmak ile suçlanıyor. Peki, General Mobile hangi konuda bu geliştiricinin yazılım kullanmış? İşte o iddialar!

Android Q Beta programında yer alan ve Google ile yaptığı işbirlikleri ile ülkemizi onurlandıran General Mobile, bugün büyük bir iddia ile çalkalandı. General Mobile cephesi geçtiğimiz haftalarda bazı modelleri için Android Q Beta güncellemesini indirime sunmuştu. Ancak bu Beta sürümünün sahte olduğu iddia edildi.

Android tutkunlarının yakından takip ettiği XDA sitesinde yazılım geliştiren biri, General Mobile’ın kullanmış olduğu Android Q Beta yazılımının kendine ait olduğunu iddia etti. Google’ın resmi olarak Android Q Beta programına dahil etmediği General Mobile’ın, bu yazılımı GM 9 Pro ve GM 8 cihazları için bir yazılımcıdan çaldığı iddia ediliyor.

Nvidia GeForce RTX 2080 Super benchmark sonuçları ile karşımızda!

Yazılımcının geliştirmiş olduğu GSI’nin, düzeltilmiş bir kopyası olduğu söylenen Android Q Beta sürümü hakkında henüz General Mobile cephesinden bir açıklama gelmediğini belirtelim. Umarız General Mobile bu iddiaları kanıtları ile yalanlayarak kullanıcıları karşısında güven tazeler.

General Mobile çalıntı yazılım

General Mobile’ın böylesinde büyük bir skandal ile gündeme gelmesi firmanın itibarı için pek iyi olmayacak gibi görünüyor. Bakalım ilerleyen günlerde bu konu hakkında nasıl bir savunma gelecek? XDA geliştiricisi eğer haklıysa ve kendine güveniyorsa bu konunun üzerine gidip firmaya dava açacak mı?

GÜNCELLEME: General Mobile cephesinden açıklama geldi.

”General Mobile olarak açık kaynak uygulama geliştirmeye önem veriyor ve uygulama geliştiricileri her platformda desteklemeye azami gayret gösteriyoruz. 

Android Q sürümü Google tarafından henüz son kullanıcılara açılmamıştır. Bu nedenle Android Q Beta programını, yazılımcıların uygulamalarını geliştirmeleri ve test edebilmeleri amacıyla sadece sınırlı bir kitle ile paylaştık.  

Bu doğrultuda ARGE birimimiz, Android Q Beta Programını bağımsız geliştiricilerin açık kaynak kodlarından da yararlanarak hazırlamış, açık kaynak kod lisans kullanımına uygun olarak kod içerisinde ve github sayfamızda ilgili her bir geliştiriciye referans vererek desteklemeyi hedeflemiştir. Söz konusu iki bağımsız geliştiriciye referans desteğinin verilmediği yapılan uyarılar sonucunda fark edilerek bu durum düzeltilmiş, ilgili yazılımcı dostlarımızın da referanslarının yer alması sağlanmıştır. Bu iki arkadaşımız ile iletişim halinde olduğumuzu ve gelecekte de benzer projelerde birlikte çalışma arzusunda olduğumuzu belirtmek isteriz. Kendileri de bu yönde katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etmişlerdir. 

General Mobile olarak, yazılım geliştiricilerin gelişimine önem verdiğimizi, bu amaçla hayata geçecek tüm projelerimizde, tüm paydaşlarımızın sağlayacağı katkıya ve geri bildirime de açık olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz.    

Saygılarımızla,

General Mobile“