Android N sürümü Nexus cihazlar sorun çıkarabiliyor!

Android N sürümü Nexus

Android N sürümü Nexus cihazlara geliştirici önizleme sürümü olarak dağıtılmaya başlandı. Ancak yükleme yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bir detay var.

Sıradaki Android işletim sistemi Android N 7.0 henüz hazır değil. Ancak geliştiricilere bir çeşit erken erişim versiyonu olarak “geliştirici önizleme sürümü” ismiyle dağıtılmaya başlandı. Eğer elinizde uyumlu bir Nexus akıllı telefon varsa bu sürümü test etmek için telefonunuza kurabiliyorsunuz.

Android N sürümü Nexus sorunu!

Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 ve Nexus 9 türü cihazlardan biri elinizdeyse, Android N sürümünü yüklemeden önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. Eğer geliştirici programına dahilseniz, bu güncelleme OTA üzerinden yani cihazınızı bilgisayara bağlamadan telefona, tablete indirilip kurulabiliyor. Fakat bir sorun var.

Rapor edilen ilk sorun bu önizleme sürümünü yükledikten sonra kararlı olan eski sürüme geçiş yapamamak. Yani Android N test sürümünden, Android Marshmallow sürümüne OTA geri dönmek bazı cihazlarda mümkün olmuyor. Bu sorunun sebebi henüz bilinmiyor ancak Google’ın en kısa sürede bir yama yayınlayarak sorunu çözmesi bekleniyor.

Bir diğer önemli sorun ise Android N sürümünün Nexus cihazlarda “bootloader” ekranına geçiş yapmaması. Telefonun açılışı sırasında güç ve sus açıp-kapatma tuşlarına basılı tutarak açılan bu ekran, şimdilik Android N sürümünde çalışmıyor.

Tabii ki Android N sürümü Nexus cihazlar için henüz bir önizleme olarak yayınlandı. Yani hataların olması son derece normal. Ancak bu hatalar şimdilik göz ardı edilebilecek boyutta değil. Yani bir süre daha beklemekte fayda var.

Galaxy S7 kamerası ve Sony sensörü karşı karşıya!