YouTube’da İzlemek için Öde Devri Başlıyor

youtubeon

Google şimdiden YouTube içerik üreticilerine mail atmaya başladı. Mailde “İzlemek için öde!” ifadeleri yer alıyor.

Sahibinin Google olduğu, video paylaşma ve izleme platformu olan YouTube 2005 yılından beri hayatımızda.Aslında üç eski PayPal çalışanı tarafından 15 Şubat 2005’te kurulan YouTube Ekim 2006’da Google’a satılmıştır.

youtube

Bildiğiniz üzere YouTube’da ki videoları izlemek için reklamları da izlemek zorunda kalabiliyoruz. Tabi asıl izlemek istediğiniz videoya geçmek için beş saniye beklemeniz gerekiyor.YouTube’da bu reklamları izlemek istemeyen kullanıcılar için yeni bir servis geliştirdi. YouTube‘da ki reklamlardan kurtulmak isteyenler için geliştirilen Music Key servisi ile bir üyelik sistemi devreye girecek.

Aylık ve yıllık olarak biçimlendirilen üyelik servisinde yapacağınız ödeme sayesinde “Premium” üyeler istemedikleri reklamlardan kurtulmuş olacak. Onları izlemek zorunda kalmayacak. Tamamiyle reklamsız bir YouTube ile yollarına devam edecekler. Ayrıca Music Key ile arkaplanda çalabilme ve offline olarak müzik dinleyebilme özellikleri de bulunuyor.

Bir süredir konuşulan bu servis için Google çalışmalarını çoktan başladı. YouTube’daki içerik üreticilerine mail atıp onları bu konuda bilgilendiren şirket mailde bu konu ile ilgili kullanıcıları uyardı. Hatta Google içerik üreticilerine reklamsız servisi kabul etmeleri için bir sözleşme bile yolladı.
Üstelik böylece kullanıcılar istediği ve seçtiği kendi videolarını sadece ücretli üyelere sunabilecekler. Bu da YouTube’daki bazı videoları görüntüleyebilmek için para ödemeniz gerektiği anlamına geliyor.

4.000 Şanslı Kullanıcı LG G4’ü Önceden Deneyebilecek