Google, Adalet Bakanlığı tarafından mahkemeye verildi

google

Google son dönemlerde dava üzerine dava ile uğraşıyor. Şimdi de Adalet Bakanlığı dahil oldu. İşte tüm detaylar.

ABD Adalet Bakanlığı, sekiz eyaletin yanı sıra Google platformuna şirketin reklam işini dağıtması için dava açıyor. Ajans, Salı günü Virginia’daki bir federal mahkemeye yaptığı şikayette, Google’ı dijital reklam pazarını yasa dışı bir şekilde tekeline almakla suçladı. Adalet Bakanlığı, “Google’ın rekabete aykırı davranışı önemli rakipleri reklam teknolojisi araçları pazarını terk etmeye zorladı, potansiyel rakipleri pazara girmekten caydırdı ve arama motoru devinin kalan birkaç rakibini marjinalleştirdi ve haksız yere dezavantajlı duruma düşürdü.” ifadelerini kullandı.

Google, Adalet Bakanlığı tarafından mahkemeye verildi

Bir şirket sözcüsü Engadget’e “Bugünkü dava son derece rekabetçi reklam teknolojisi sektöründe kazananları ve kaybedenleri belirlemeye çalışıyor” dedi. Şirket suçmalara tamamen katılmıyor.  Aynı ajans daha önce 2020’de arama motoru devine dava açmıştı. O sırada Başsavcı William Barr başkanlığındaki Adalet Bakanlığı, şirketin aramayla ilgili reklamcılık üzerinde tekele sahip olduğunu söyledi. Şirket, dijital reklamcılık pazarındaki hakimiyeti nedeniyle yoğun bir düzenleyici incelemeyle karşı karşıya.

2020’de Teksas, şirketi reklam fiyatlandırmasını “tekelci kontrol etme gücünü” kullanmakla suçlayan çok eyaletli bir dava açtı. Bir yıl sonra, Avrupa Komisyonu, şirketin reklam işine yönelik bir soruşturma başlattı ve görünüşe göre bu hareket, Google’ı YouTube’daki reklamları nasıl ele aldığını yeniden gözden geçirmeye zorladı. Geçen yıl Senato, arama motoru devi gibi şirketlerin dijital reklamcılık ekosisteminin birden fazla parçasına katılmasını engellemek için tasarlanmış bir yasa da çıkardı.

Anker Nebula Cosmos Lazer 4K : Kusursuz görüntü, mükemmel ses