Microsoft, işten çıkarmaların yanı sıra geliri ile de şaşırttı

Microsoft önemli bir ek özellik alıyor

Microsoft son dönemlerde ciddi miktarda işten çıkarma yapıyor. Ancak bununla kalmayıp aynı zamanda gelir planlarını da açıkladılar. İşte detaylar.

Teknoloji sektöründe işten çıkarmalar hız kesmeden devame ediyor. Microsoft da bir istisna değil. Birçok büyük teknoloji şirketi gibi onlar da önümüzdeki üçüncü çeyrekte 10.000 çalışanını işten çıkarma planlarını açıkladı. Bununla birlikte şirketin ikinci çeyreğinin karışık bir profil sergilediği de ortaya çıktı: Şirket geçen yıla göre yüzde 2 artışla 52,7 milyar dolar gelir elde etti, ancak analistlerin beklediği 52,9 milyar dolara yaklaşamadı. Kârlar da yüzde 12 düşerek 16.4 milyar dolara geriledi ve bu eğilim yıl boyunca devam edebilir.

Microsoft, işten çıkarmaların yanı sıra geliri ile de şaşırttı

Zarar gören PC pazarına rağmen Microsoft, yıllardır bulut gelirlerini yüksek tutuyor ve bu devam edecek gibi görünüyor. Zira akıllı bulut işi geçen yıla göre yüzde 18 artarak 21,5 milyar dolara ulaştı. Microsoft’un kemer sıkması, şirketin ChatGPT yaratıcısı OpenAI’ye potansiyel olarak 10 milyar dolar daha yatırım yapmasını engellemedi. Şirket yakında Azure OpenAI hizmetine ChatGPT’yi eklemeyi planlıyor ve bildirildiğine göre bu teknolojiyi Bing’e entegre etmeyi planlıyor.

Microsoft’un Windows, Xbox ve PC donanımını içeren Daha Kişisel Bilgi İşlem bölümü, yıldan yıla yüzde 19 düşerek 14,2 milyar dolara ulaştı. PC pazarındaki gerilemenin doğrudan sonucu bu. Şirket, üreticilere Windows gelirinin yüzde 39, Xbox içeriği ve hizmetlerinin de yüzde 12 düştüğünü söylüyor. İşten çıkarmalar ise hız kesmeden devam ediyor.

Anker Nebula Cosmos Lazer 4K : Kusursuz görüntü, mükemmel ses