Google 4.5 milyar dolarlık dev anlaşmayı tamamladı

Google

Google, Amerikalı teknoloji devi Mandiant’ı satın almak için imzaladığı 5.4 milyar dolarlık dev anlaşmayı sonunda tamamladı.

Amerikalı teknoloji devi Google, halihazırda internet dünyasının en güçlü şirketlerinden biri olsa da daha da büyümek için önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda siber güvenlik şirketi Mandiant’ı satın almak için 5.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya varan Amerikalı teknoloji devi, gerekli onayları alarak bu dev anlaşmayı tamamladı.

Amerikalı teknoloji devi, siber güvenlik şirketi Mandiant’ı alma planını ilk olarak mart ayında paylaşmıştı. Mandiant’ın 1.2 milyar dolarlık bir yatırım alarak bir önceki sahibi olan FireEye’dan ayrılmasından sadece bir yıl sonra gelen bu dev anlaşma, siber güvenlik şirketinin ne kadar hızlı büyüdüğünü gözler önüne sermişti.

mandiant

Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte Mandiant’ı Google’e entegre süreci başlayacak. Mandiant bundan sonra Amerikalı teknoloji devinin Cloud departmanı altında çalışacak. Ancak Mandiant markası aktif olarak kullanılmaya devam edecek.

Thomas Kurian yaptığı açıklamada, Mandiant markasını korumaya devam edeceklerini ve her kurumu siber saldırıları karşı koruma görevini sürdüreceklerini söyledi.

Amazon ve Microsoft ile birlikte bulut hizmetleri konusunda sektörde lider konumda olan Amerikalı teknoloji devi, kullanıcılarının buluta yüklediği verileri güvende tutma konusunda en iyi hizmeti sunarak rakiplerinin bir adım ötesine geçmeyi hedefliyor. 5.4 milyar dolarlık bu dev anlaşma da şirketin bu hedefine ulaşmak için attığı önemli bir adım olarak görülüyor.

Netflix’in Assassin’s Creed dizisi resmiyet kazandı