Huawei güvenlik tedbirleri için 2 milyar dolarlık bütçe ayırdı!

huawei 1

Teknoloji sektörünün en büyük isimlerinden biri olan Huawei, son dönemde bir dizi zorluklarla mücadele ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Huawei son dönemde teknoloji ürünlerinden ziyade, yasaklanmaları ve tutuklanan yöneticileriyle gündeme gelmişti. Şirketin ağ ekipmanlarının güvenilir olmadığı konusunda ortaya atılan iddialara, Çinli üretici sessiz kalmadı.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Amerika, Çinli hiç bir üreticinin ağ ekipmanlarının güvenilir olmadığını ve bu ekipmanların casusluk faaliyetleri için kullanıldığını iddia etmişti. Bu iddiaların hemen ardından Japonya, kamusal alanda kullandığı Huawei logosu taşıyan ağ ekipmanlarının alımını durdurma kararı almıştı.

Huawei’den 2 milyar dolarlık siber güvenlik hamlesi

Yaşanan bu gelişmelerin üzerine uluslararası alanda bir basın toplantısı düzenleyen Çinli üretici, önümüzdeki 5 yıl içerisinde siber güvenlik önlemlerini arttıracağını açıkladı.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, 5 yıllık süreç içerisinde sadece siber güvenlik alanındaki gelişmeler için 2 milyar dolarlık bütçe ayrıldığı belirtildi.

Bu neresinden bakarsanız bakın çok büyük bir rakam. Tabi ki bu açıklamanın ABD ve onun gibi düşünen ülkeler nezdinde ne kadar tatmin edici olacağı da  bir diğer soru işareti.

Özetle Çinli üreticilerin siber güvenlik alanında yapacağı yeni yatırımlarla, ağ ekipmanları tarafında elini güçlendirmesi muhtemel görünüyor. Fakat Çin ile ilişkileri hayli gergin olan ABD’nin bu ülkeden çıkan herhangi bir teknolojiye mesafeli davranacağı gerçeğini inkar edemeyiz.

Huawei P30 Pro 4 ana kameraya sahip olacak