Golf 8 de al-satçıların eline düştü!

golf 8 p

Volkswagen’in geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirdiği Golf 8 de çok geçmeden al-satçı ve galericilerin eline düştü. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

2020’den beri sıfır otomobil piyasası fırsatçıların kontrolüne geçmiş durumda. Al-satçı olarak tarif ettiğimiz bu kitle bayilerdeki sıfır otomobilleri toplayarak, ikinci el piyasasında liste fiyatının çok üzerine satıyorlar.

Sırf bu yüzden geçtiğimiz yıl otomobil fiyatları saçma sapan noktalara gelmişti. Görünen o ki yeni modellerde bu sıkıntı devam ediyor. Özellikle önümüzdeki süreçte yaşanabilecek çip sıkıntısıyla birlikte bu fiyatlar daha da yükselebilir.

Golf 8 de al-satçıların eline düştü!

Volkswagen bayilerinde 223.500 TL’den satışa sunulan 1.0 litrelik motora sahip Impression paket, galerilerde ve al-satçılarda 230.000 TL’den satışa çıkmış durumda. Tabii ki bu nispeten insaflı bir fiyat. Üst modellerdeki fiyat farkı ise biraz daha fazla. Örneğin 1.0 eTSI 110 PS DSG Style donanım paketine sahip bir Golf 8’in bayi fiyatı 346.000 TL’ydi. Bu fiyat galeride ise 395.000 TL dolaylarına kadar çıkıyor.

Al-satçılar ve galericilerin bu fırsatçılığı olduğu sürece Türkiye’de otomobil fiyatlarının düşmesini beklemek çok iyimser bir beklenti olur. Muhtemelen 2021’de öyle ya da böyle fiyatların zirvede olduğu bir yıl olacak.

Öte yandan şunu da hatırlatmamız gerekiyor. 2021’e girmemizle birlikte 2. el otomobil fiyatları 2020’ye oranla az da olsa düşmüştü. Eğer ileride çip kaynaklı bir üretim sorunu yaşanırsa fiyatlar tekrardan artabilir.

Otomobil üretiminde kırmızı alarm!