Gökbilimciler yeni bir gezegen keşfetti

Gökbilimciler yeni bir gezegen keşfetti

NASA’nın Chandra X-ray Gözlemevi’ni kullanan gökbilimciler, başka bir galakside şu ana kadar görülmemiş yeni bir gezegen keşfetmiş olabilirler. İşte detaylar.

Ekip, 28 milyon ışıkyılı uzaklıktaki Messier 51 (diğer adıyla M51) galaksisindeki bir yıldızın önünden geçen bir gezegene dair izler bulmuş olabilir. Samanyolu’ndaki tüm öte gezegen adayları Dünya’dan 3.000 ışıkyılı uzaklıkta. Ancak bu gezegen görünüşe göre daha yakın bir mesafeye işaret ediyor.- Uzay araştırmalarında oldukça fazla yol kat eden bilim insanları hiç görülmemiş bir yeniliğe de imza atmış olabilirler. Gezegenin kendisinin Satürn kadar büyük olduğuna inanılıyor.

Gökbilimciler yeni bir gezegen keşfetti

Gökbilimciler gördükleri şeyin gaz bulutları veya tozdan kaynaklandığını düşünmedi ve araştırmalarına devam etti. Gezegenin geniş yörüngesine bağlı olarak hakkında araştırma yapmak zorlaşabilir. Ancak bu aşamaya bile gelinmiş olması bilim dünyası açısından oldukça önemli diyebiliriz. Henüz bilim insanlarından net bir açıklama gelmedi. Diğer gezegenlerde galaksilerin olduğuna dair çok fazla kanıt yoktu. Ancak artan teknoloji ile yeni gezegenlerin dahi ortaya çıkışı artık söz konusu. Söz konusu yeni buluş aynı zamanda, yalnızca yakın yıldızları değil, galaktik mahalleyi de içerecek şekilde gelecekteki gezegen araştırmalarının kapsamını önemli ölçüde genişletebilir. Henüz bilimin gelişmesi gereken çok fazla konu var ancak bu dahi önemli bir adım diyebiliriz. Ancak yeni bulunan keşifler kapsamında yzay hakkında daha bilmediğimiz çok fazla detay olabilir.

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı