Robotaksi projesi General Motors’a pahalıya mal oldu

Robotaksi

2018’den beri üzerinde çalıştığı Robotaksi projesi General Motors’a pahalıya mal oldu. Bu proje, şirkete her gün 5 milyon dolar kaybettiriyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde otomobil üreticileri sürücüsüz araçlara büyük yatırımlar yapıyor. Tesla’dan Ford’a, Google’dan Zoox’a pek çok şirket bu alanda etkili olabilmek için büyük paralar harcıyor. Ancak en azından şimdilik bu araçların bir kullanım alanı olmadığı için, bu alana yapılan yatırım tamamen karşılıksız kalıyor. Bu da otonom araç projesine yatırım yapan şirketleri mali olarak epey zorluyor. Bunun etkilerini hisseden şirketlerin başında ise General Motors geliyor.

general motors a abd de emisyon davasi acildi 9659108 6724 o

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan General Motors, robotaksi olarak nitelendirdiği bir sürücüsü araç projesi üzerinde çalışıyor. Ancak yayınlanan son rakamlar bu çalışmanın şirkete maliyetinin oldukça ağır olduğunu gösteriyor. InsideEV tarafından paylaşılan son rakamlara göre şirketin robotaksi projesi her gün 5 milyon dolar kaybediyor. Bu da 2018’de start alan projenin bugüne kadarki toplam kaybını 5 milyar dolar yapıyor.

Şirket haziran ayında belli bir ücret karşılığında bu araçlarla özel sürüşler düzenleyerek bu yüklü maliyetinin en azından bir kısmını kapatmak için harekete geçti. Ancak günlük 5 milyon dolarlık bir kaybı bunlarla karşılamak imkansız olacaktır.

Robotaksi projesinin yarattığı mali yüke rağmen General Motors bu projeden vazgeçmemeye kararlı. Çünkü General Motors CEO’su Mary Barra, tam anlamıyla hayata geçirildiğinde bu projenin şirketi taşıyacak gelir kapılarından biri olacağına inanıyor. Barra’ya göre 2030 yılından sonra robotaksiler şirkete her yıl 50 milyar dolar kâr getirecek.

YouTube Shorts videoları yapmak artık çok daha kolay