YouTube Shorts videoları yapmak artık çok daha kolay

YouTube Shorts

YouTube’un içerik üreticilerine sunduğu yeni özellik sayesinde YouTube Shorts videoları yapmak artık çok daha kolay.

TikTok’un kısa süreli videolarla yakaladığı başarı tüm sosyal medya ve video dünyasının çehresini değiştirmeye devam ediyor. Bugün artık Reels, Instagram’ın en önemli parçası haline gelmiş durumda. YouTube’da ise Shorts adı verilen kısa videolar her geçen gün daha fazla izleyiciye ulaşıyor. YouTube Shorts ile TikTok’a rakip olmayı hedefleyen Google, Shorts videoları hazırlamaya çok daha kolay hale getirecek yeni bir özellik sunuyor.

YouTube’un içerik üreticilerine sunduğu bu yeni özellik sayesinde içerik üreticileri, videolarından kolaylıkla 60 saniyelik klipler çıkartarak YouTube Shorts için de içerik üretebiliyor. YouTube için içerik üreten kişiler, bu yeni özellik sayesinde, Shorts için video hazırlamak için başka yollar aramak zorunda kalmayacak, doğrudan YouTube üzerinden videolarından Shorts için klipler alabilecek.

YouTube Shorts

Bu özellik şimdilik sadece YouTube’un Android ve iOS uygulamalarında kullanılabiliyor. Henüz bu özelliğin sunulmadığı ülkelerde de bu yeni özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde sunulması bekleniyor.

Bu özelliği kullanmak için YouTube içerik üreticilerin tek yapması gereken, kanallarına giderek istedikleri videolarının altındaki “Shorts için düzenle” kısmına girmek. Burada videonun içinden en fazla 60 saniye olacak şekilde bir kısmı seçip hızlıca Shorts videosuna dönüştürebilecekler.

Tesla otopilot bir ölümlü kazaya daha karıştı