Huawei stok eksikliği nedeniyle işlemcilerini değiştiriyor

rs

Huawei kendi işlemcisini üreten sayılı firmalardan biri ancak son gelen bilgilerde firmanın yeni telefonlarında kendi işlemcilerini kullanmayacağı yönünde.

Şirketin HiSilicon Kirin serisi şeklinde kendi işlemci serisi bulunuyor, şirket daha önce bu işlemcileri telefonlarını kullanırken ABD’nin yaptırımları nedeniyle yeni işlemci yapamıyor . O zamandan beri Huawei, cihazlarında Kirin 9000 serisi yongaları kullanıyor.

Şimdi, en son rapor , yaklaşmakta olan Huawei Mate 50 RS akıllı telefonun , şirketin Kirin çiplerinin neredeyse tükenmesi nedeniyle Kirin 9000 serisi işlemciden güç almayabileceğini gösteriyor. Şirketin kendi Kirin serisi yongasını kullanmayacağı söyleniyor ancak hangi işlemciyi kullanacağı hakkında da bir bilgi olmadığını söyleyelim.

Huawei

Honor 50 serisi akıllı telefonların, Huawei Image XMAGE desteğinin yanı sıra kamera departmanı için yeni özelliklerle gelmesi bekleniyor. Telefonların öncekilere kıyasla yükseltilmiş dahili donanımlarla gelmesi bekleniyor bağlantı teknoloji olarak 5G’yi kullanmayacak.

Şirketin diğer akıllı telefonlarına paralel olarak, Mate 50 serisi telefonlar, şirketin Çin’de HongMeng OS olarak adlandırılan kendi HarmonyOS 3.0’ını çalıştırarak gelecek. Bunun nedeni, şirketin hala Google’ın Android işletim sistemini kullanmasının yasaklanmış olmasıdır.

Mate 50 serisi akıllı telefonların Eylül ayı başlarında, büyük olasılıkla ikinci hafta içinde piyasaya sürülebileceği söyleniyor. Şirket Mate 50 , Mate 50 Pro ve Mate 50 RS olarak adlandırılan üç modeli duyuracak .

Xiaomi Pad 6 serisinin Snapdragon 8 Gen 1 ile gelebilir