Giriş segmentinin yeni üyesi Moto E5 Plus

motorola

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider isimlerinden biri olan Motorola, akıllı telefonlara geçiş sürecine ayak uydurmakta zorlanmıştı. Hal böyle olunca, Motorola da aynı Nokia gibi derin bir çıkmazın içine sürüklenmişti. Sonrasında Lenovo tarafından satın alınan Motorola, faaliyetlerine Çinli şirketin kanatları altında devam etme kararı almıştı. Genel olarak ABD pazarında aktif bir görünüm çizen Motorola, müşteri kitlesini genişletmek için giriş segmentindeki model yelpazesini genişletme kararı aldı. Bu yoldaki ilk somut adımın Moto E5 Plus modeli ile gelmesi bekleniyor.

Uygun fiyatı, orta menzil performans; Moto E5 Plus

Moto E5 Plus, az önce de belirttiğimiz üzere giriş segmentine hitap eden bir model. Dolayısıyla teknik özellikler baz alındığında öyle uç noktalara hitap etmiyor. Gücünü Snapdragon 430 yonga setinden alan model, sistemini 3GB RAM ile destekliyor. Açık konuşmak gerekirse giriş segmentindeki bir model için 3GB RAM oldukça iyi. Android One dahilinde bir model olması beklenen Moto E5 Plus, 18:9 ekran en boy oranına sahip.

Geekbench’te ortaya çıkan telefon tek çekirdek testinden 653 puan alırken, çok çekirdek testinden ise 1835 puan almış. Kabul edelim bu puanlar oldukça düşük. Fakat Moto E5 Plus’ın giriş segmentinde bir model olduğunu da unutmamak gerekiyor. Burada bizler için önemli olan nokta, telefonun sahip olacağı etiket fiyatı. Bunu da ilerleyen günlerde öğreneceğiz.

Qualcomm satışı tekrardan gündeme geliyor