Qualcomm, orta segment modeller için çalışıyor

sd

2017 akıllı telefon sektörü açısından son derece hareketli bir yıldı. Klasik tasarım çizgisinin terkedildiği 2017’de akıllı telefon üreticileri ince çerçeveli hatta çerçevesiz tasarım çizgisiyle karşımıza çıktılar. Bu sene üst segment modellerde yaygın olarak kullanılan çerçevesiz tasarım çizgisinin, 2018 ile birlikte orta segment modellere geleceğini söylemek de mümkün. Peki Quad HD ekran ile çift ana kamera modülü orta segment bir yonga seti ile yeterli performansı verebilir mi? İşte asıl yanıt aranması gereken soru bu diyebiliriz.

Qualcomm, SD 670’e güveniyor

2017’de oldukça zor günler geçiren Qualcomm, şu aralar yeni jenerasyon yonga setleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Bu yonga setlerinden birisi de orta segmentin üst seviye modelleri için geliştirilen Snapdragon 670.

Snapdragon 670, Snapdragon 660’ın bir üst segment modeli olacak. Bilindiği üzere bu sene çıkan orta segment modellerin bir çoğu gücünü SD 660’tan alıyordu. Özellikle Asya pazarında önemli bir müşteri kitlesine sahip olan Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi firmalar genel itibari ile cihazlarında SD 660’ı tercihlemişti.

Sızdırılan bilgilere göre, 2018’de gelecek olan Snapdragon 670 yonga seti Quad HD ekran ve çift ana kamera kurulumunu aynı anda işleyecek kadar güçlü. Dahası bu yonga seti ile telefonların 6GB RAM, 64GB EMMC 5.1 flaş depolama ve WQHD ekran özelliklerine de sahip olabileceği belirtiliyor. Ayrıca SD 670 23MP+13MP çift kamera kurulumuna da izin verecek.

Yine de dereyi görmeden paçaları sıvamak olmaz. Söz konusu Qualcomm olduğunda insan görüp, test etmeden pek inanası gelmiyor.

Samsung kablosuz şarj teknolojisini Galaxy S9 ile yenileyecek