Qualcomm uygun fiyatlı kablosuz kulaklıklar için çipsetini duyurdu

qualcomm

Oldukça yoğun bir haftadan geçen Qualcomm dur durak dinlemiyor. Snapdragon 429, 439, 632 ve ve 2500’ün (çocuklar için üretilen akıllı cihazlar için) ardından şimdi de giriş seviyesi kulaklıklar için tasarlanan bir çipset resmileşti.

Qualcomm’dan düşük güç tüketimli QCC3026

Genelde son kullanıcı ürünleri yerine parça üretimi yapan Qualcomm, bu kez bir Bluetooth kulaklık çipi tasarladı. QCC3026 ismiyle duyurulan model, giriş ve orta seviye için tasarlanmış özelliklere sahip. TrueWireless Stereo protokolüne sahip yonga, rakiplerine göre %50’ye kadar daha az güç tüketimi vaat ediyor. Bildiğiniz gibi bu tip kulaklıklar için pil ömrü oldukça önemli. Tüm bunların yanında QCC3026, Bluetooth 5.0, 2 Mbps bağlantı hızı ve yepyeni Qualcomm ses teknolojilerine de sahip olacak.

Yarın gireceğimiz yılın ikinci yarısında pek çok cihazda rastlayabileceğimiz çipset halihazırda Oppo’un pek çok akıllı özelliğe sahip O-Free modelinde yerini aldı. Bu modülle beraber kablosuz kulaklık, 4 saate kadar pil ömrü iddiasıyla çıkış yaptı. O-Free’nin alacağı geri bildirimler, yeni çipin de kaderini belirleyecek.

Halo dizisi için nihayet tarih verildi!