Apple Siri logosu için servet ödeyebilir!

siri

Gün geçmiyor ki teknoloji dünyasına ilişkin yeni bir telif ya da tasarım ihlaline ilişkin yeni bir dava ile karşılaşmayalım. Bu sefer okun ucundaki isim ise Siri. İşte konu hakkındaki detaylar.

Son yıllarda teknoloji şirketlerine karşı açılan davalarda büyük bir artış var. Sürekli olarak bir telif ihlali ya da tasarım ihlaline ilişkin yeni bir dava ile karşılaşıyoruz. Bir gün bakıyorsunuz Nokia, Apple’ı dava etmiş. Ertesi gün Apple, Samsung’a dava açıyor. Tam ne olacak derken, Qualcomm, hepsine birden dava açıyor.

Sonuç olarak sürekli olarak teknoloji şirketleri arasında bir dava süreci uzayıp gidiyor. Bugün ki davamızın tarafı ise bir kez daha Apple. Shift isimli bir start-up kuruluşu, Apple’ın Siri Shortcuts logosunu kendisinden çaldığını iddia ediyor.

Apple, Siri logosu için 200.000 dolar ödeyebilir

Hatırlanacağı üzere Apple geçtiğimiz günlerde iOS 12’yi tanıtmıştı. iOS 12 tanıtımında en çok dikkat çeken noktalardan birisi de Siri Shortcuts isimli yeni uygulamaydı. Apple bu uygulama için bir de logo tasarlamıştı. Fakat Shift isimli bir start-up şirketi, Apple’ın bu logoyu kendilerinden çaldığını iddia ediyor.

Shift yönetim kurulu, Siri Shortcuts logosunun tasarımında, bariz bir şekilde kendi şirket logolarından esinlenildiğini ve bunun için Apple’ın 200.000 dolar ödemesi gerektiğini iddia ediyorlar.

İki logoya da aşağıdan göz atabilirsiniz.

apple siri shortcuts

Açık konuşmak gerekirse, iki logo arasında bariz bir benzerliğin olduğu söylenemez. tabi kararı yine de mahkeme verecek.