Getir’e Amsterdam’da büyük darbe

getir1

Ülkemizin en hızlı büyüyen kuruluşlarından biri olan ve yurtdışındaki başarılarıyla göğsümüzü kabartan Getir’e Amsterdam yerel yönetimi tarafından büyük bir darbe vuruldu.

Getir’e Amsterdam’da büyük darbe! Pandeminin bizlere kazandırdığı en önemli alışkanlıklardan biri de, dışarıdan sipariş alışkanlığı oldu. Evet belki pandemi öncesinde de birçok defa dışardan sipariş verebilmekteydik, ancak o zamanlar ayda yılda bir olarak tabir edilebilecek bu davranışımızı alışkanlık olarak nitelendirmek çok doğru olmazdı.

Şimdilerde ise, akşam yemeğinden kahvaltıya, mutfak temizlik ürünlerinden diş macununa kadar neredeyse her şeyi dışarıdan sipariş eder hale geldik ki işte tam olarak alışkanlıktan kastımız da buydu. İşte bu alan hizmet veren ve özellikle de pandemiyle birlikte çok hızlı bir ivme kazanan Getir, yurt içindeki büyüme hızını yurt dışında da yaşamakta kararlıydı.

getir

Getir’e Amsterdam’da büyük darbe

Bununla birlikte, şirketin yeni kuruluş-örgütlenme aşamasında olduğu şehirlerden biri olan Amsterdam’da, bu tarz şirketlere büyük bir sıkıntı yaşatacak çok önemli bir karar alındı. Buna göre en az 1 yıl boyunca şehirde yeni teslimat noktası açılamayacak.

Amsterdam yerel yönetiminin bu şekilde bir karar almasının nedeni ise, teslimat noktası bulunan bölgelerde akşam saatlerinden itibaren çok fazla gürültü kirliliği yaşanması, gece gelen teslimat kamyonlarının trafiği kilitlemesi ve motorların kaldırımları işgal etmesi nedeniyle yerel halkın şikayetlerinin çığ gibi artması.

Tabi ki bu karar sadece Getir’e yönelik değil. Bu şehirde Getir’in yanı sıra Zapp, Gorillas, Flink gibi hizmet sağlayıcıları da bulunuyor. Bakalım Amsterdam yönetimi bu kararını ne kadar bir süre uygulayacak.

HepsiJET çalışanları yapılan zamma tepki gösterdi